ΟΚΥπΥ: Προσλήφθηκαν 371 νοσηλευτές τον τελευταίο χρόνο παρά την πανδημία


Ο συνολικός αριθμός νοσηλευτών που εργάζεται στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ ανέρχεται σήμερα στους 3.555 και είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νοσηλευτών που υπήρξε ποτέ στα νοσηλευτήρια της χώρας. 

Η σωστή στελέχωση των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ με το απαραίτητο Ιατρικό, Νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, παραμένει προτεραιότητα για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ο οποίος προχώρησε σε μεγάλη επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό ακόμα και ενδιάμεσα της πανδημίας.

Τον τελευταίο χρόνο, παρά την πανδημία ο ΟΚΥπΥ προχώρησε στην πρόσληψη 371 νοσηλευτών. Με τις νέες προσθήκες, ο συνολικός αριθμός νοσηλευτών που εργάζεται στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού ανέρχεται σήμερα στους 3.555, αριθμός ο οποίος αποτελεί περίπου το 70% του συνολικού αριθμού νοσηλευτών της Κύπρου, αλλά και τον μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευτών που υπήρξαν ποτέ σε νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ.

Για όλες τις Μονάδες και Κλινικές, αναλόγως των κλινών και της πληρότητάς τους, υπάρχει ειδικός σχεδιασμός με τον απαραίτητο αριθμό νοσηλευτών για τη σωστή στελέχωσή τους, ενώ εκεί και όπου παρατηρούνται οποιεσδήποτε ελλείψεις ή και έκτακτες ανάγκες γίνονται οι απαραίτητες μετακινήσεις προσωπικού.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, σε δήλωσή του σημειώνει: «Δεν υφίσταται οποιοσδήποτε κίνδυνος για την ασφάλεια των νεογνών που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου. Για την αντιμετώπιση της σημερινής υπερπληρότητας της Μονάδας, έχουν ήδη μετακινηθεί 4 νοσηλευτές από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και δίνεται βοήθεια και από άλλους 3 νοσηλευτές του Μακάρειου Νοσοκομείου, καθιστώντας ξανά επαρκή τον αριθμό νοσηλευτών που στελεχώνουν την Μονάδα. Στην περίπτωση που παρουσιαστούν περισσότερες ανάγκες, θα γίνουν εκ νέου ενέργειες για απάμβλυνση του όποιου προβλήματος».

Πρωταρχικός στόχος του ΟΚΥπΥ ήταν και παραμένει η διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας, μέσω της αδιάκοπης παροχής υψηλής ποιότητας φροντίδας. Προς αυτή την κατεύθυνση και αναγνωρίζοντας το καθήκον αυτό, ο Οργανισμός θα συνεχίσει να πράττει ό,τι χρειάζεται για επίτευξή του.

 

 

 

 
Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter
242