ΟΚΥπΥ: Οι ανησυχίες περί ξεπουλήματος των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι υπερβολικές, άδικες και εκτός πραγματικότητας


Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η εγγραφή του ως μέλους της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνον να υπηρετήσει την προσπάθεια για την ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που αυτά προσφέρουν και πως «οι ανησυχίες που εκφράστηκαν περί ξεπουλήματος των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι υπερβολικές, άδικες και εκτός πραγματικότητας».

Ο ΟΚΥπΥ σημειώνει ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν και εργάζεται για την επίλυσή τους, υπό τις πολύ δύσκολες συνθήκες που προκαλεί η πρωτοφανής πανδημία. Διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή για να διασφαλίσει το πολύτιμο αγαθό της υγείας για τον κάθε δικαιούχο, τον κάθε πολίτη και τον κάθε κάτοικο της Κύπρου. Αυτή είναι η αποστολή του και η κορυφαία προτεραιότητα της Διοίκησης, της Διεύθυνσης, των ιατρών, νοσηλευτών, επιστημόνων και όλων γενικά των εργαζομένων του, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο ΟΚΥπΥ, ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Κύπρο, στον οποίο εργάζονται σχεδόν 7.000 προσωπικό, στοχεύει στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της συσσωρευμένης εμπειρίας της ΟΕΒ όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό μέσω της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή ένωση εργοδοτών και σε άλλους διεθνείς και παγκόσμιους οργανισμούς, σημειώνεται.

Προστίθεται πως «η αποδοτικότερη αξιοποίηση του πολυάριθμου ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει τον ΟΚΥπΥ καθιστά επιβεβλημένη την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών σε μια σειρά από εργασιακά και άλλα ζητήματα όπως είναι η συνεχής εκπαίδευση των εργαζομένων, οι συνθήκες και το περιβάλλον απασχόλησης και πολλά άλλα».

Ο οργανισμός «ξεκαθαρίζει ότι το καθεστώς εργοδότησης του προσωπικού δεν διακυβεύεται ούτε και αμφισβητείται, σαν αποτέλεσμα της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για ένταξη στην ΟΕΒ». Θεωρεί επίσης ότι «οι ανησυχίες που εκφράστηκαν περί ξεπουλήματος των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι υπερβολικές, άδικες και εκτός πραγματικότητας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως η Διοίκηση και Διεύθυνση του Οργανισμού κινούνται στο πλαίσιο των όρων εντολής της πολιτείας, που δεν είναι άλλοι από τη συνεχή στήριξη και αναβάθμιση των νοσηλευτηρίων και την προσαρμογή τους στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που δημιουργείται από την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας μέσω της αυτονόμησης.

«Στην ΟΕΒ εκπροσωπούνται μια σειρά από οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας (Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος, Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και επιστημονικές εταιρείες, ιδιωτικά νοσηλευτήρια καθώς και Σύνδεσμοι Φαρμακοβιομηχάνων, εισαγωγέων, φαρμάκων, ιατρικού εξοπλισμού και αναλωσίμων και πολλοί άλλοι), και θεωρούμε ακριβώς ότι η ένταξη του ΟΚΥπΥ σε αυτή την οικογένεια, θα του δώσει λόγο και ρόλο σε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την αποστολή του εντός του ΓεΣΥ», προστίθεται.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1172