ΟΚΥπΥ: Καμία αθέτηση των συμφωνηθέντων με την ΠΑΣΥΝΟ. για τη στελέχωση με νοσηλευτές


Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. στην οποία γίνεται λόγος για αθέτηση της συμφωνίας σε σχέση με τη νοσηλευτική στελέχωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας απορρίπτει κατηγορηματικά τα περί αθέτησης των συμφωνηθέντων και τα περί έλλειψης επικοινωνίας, επισημαίνοντας ότι έχει γίνει αριθμός συναντήσεων με τις Συντεχνίες ενώ έχει τροχοδρομήσει ενέργειες για διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Ήδη ο Οργανισμός έχει ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη ενός πρώτου αριθμού νοσηλευτών, όπως είχε συμφωνηθεί και ακολούθως τη σταδιακή πρόσληψη και του υπολοίπου αριθμού, καθώς δεν είναι εφικτό να καλυφθούν άμεσα όλες θέσεις.

Την ίδια ώρα, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Οργανισμού, γίνονται ενέργειες προκειμένου να εξευρεθούν πρόσθετες λύσεις ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί το έλλειμμα που σήμερα παρουσιάζεται στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ως ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας του τόπου, έχει ενταγμένους στο δυναμικό του σήμερα 3500 νοσηλευτές που αποτελούν και το 70% του συνόλου των νοσηλευτών που εργάζονται στην Κύπρο. Είναι απόλυτη πεποίθηση του Οργανισμού ότι, με τον αναγκαίο συντονισμό και τη συνεχή επαφή που διατηρεί με τους εκπροσώπους των νοσηλευτών, τα όποια προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν με τον καλύτερο και πιο αποδοτικό τρόπο.

Με δεδομένη την προσήλωση στον κοινό σκοπό, την καλύτερη δυνατή υπηρέτηση της δημόσιας υγείας και την παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδας στους συμπολίτες μας, ο Ο.Κ.Υπ.Υ. θα συνεχίσει να ενεργεί, συντεταγμένα και συντονισμένα με όλους τους συναρμόδιους φορείς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











399