ΟΚΥπΥ: Η δίωρη στάση εργασίας των Νοσηλευτών δεν θα επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα


Με ανκοινωσή του ο ΟΚΥπΥ αναφέρει:

  "Mε έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης για την αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας των Νοσηλευτών μελών της ΠΑΣΥΝΟ σε όλα τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των Νοσηλευτηρίων, αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, μεταξύ των ωρών 12 μ. – 2 μ.μ.
Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), καταδικάζει την όποια μορφή βίας ασκείται σε λειτουργούς υγείας, οι οποίοι βρίσκονται σε υπηρεσία για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους την χρειάζονται και συνάμα δηλώνει ότι τέτοια συμβάντα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.
Σε συνεννόηση με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες σε όσους είναι εντεταλμένοι να επιτηρούν τους χώρους των Νοσηλευτηρίων, να παρεμβαίνουν άμεσα για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων.
Όσον αφορά την πληρότητα των κλινών και την παραμονή ασθενών που χρήζουν ενδονοσοκομειακής νοσηλείας στα ΤΑΕΠ, φαινόμενο που παρατηρείται κατά διαστήματα, ο ΟΚΥπΥ, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Κλινικών και τους Διαχειριστές κλινών, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για άμβλυνση του προβλήματος.
Καταλήγοντας, ο ΟΚΥπΥ εκφράζει τη συμπάθεια του σε όσους λειτουργούς έχουν υποστεί βία από τρίτους και θεωρεί ότι η δίωρη στάση εργασίας από τους Νοσηλευτές δεν θα επιλύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά αντίθετα θα προσθέσει στην ταλαιπωρία των ασθενών. Ο ΟΚΥπΥ παραμένει στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων για συζήτηση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των Νοσηλευτηρίων".
----------------------

ΕΙ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











830