ΟΚΥπΥ: Άδικο να εξανεμίζεται το έργο του ΝΑΜ ΙΙΙ


Με ανακοίνωσή του ο ΟΚΥΠΥ αναφέρει:

"Είναι άδικο να μηδενίζεται η συνεχής προσφορά και το πολυσήμαντο έργο του Νοσοκομείου «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» (ΝΑΜ ΙΙΙ) στη Μητέρα και το Παιδί και να κρίνεται αποκλειστικά από τις εγκαταστάσεις του.

Είναι γεγονός ότι το ΝΑΜ ανεγέρθηκε το 1984(38 ετών)καιχρήζει κτιριακής αναβάθμισης/επέκτασης για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Λόγω αυξημένων αναγκών, εγκαταστάθηκαν προσωρινά προκατασκευασμένα λυόμενα κτίρια, τα οποία πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές των Δημοσίων Έργων. Τα λυόμεναμε την ολοκλήρωση των βελτιωτικών έργων που ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια και συνεχίζονται, στα επόμενα χρόνια θα απομακρυνθούν.

Το Μακάρειο, είναι το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο για την Μητέρα και το Παιδί που από την πρώτη μέρα ιδρύσεως του, προσφέρειμοναδικές υπηρεσίες και αποτελεί Κέντρο Αναφοράςγια δύσκολα και περίπλοκα περιστατικά. Το νοσηλευτήριο είναι στελεχωμένο με αριθμό εξειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτών σε κάθε Τμήμα.

Το Μακάρειο διαθέτει την μεγαλύτερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών της χώρας μας και περιθάλπει ένα από τους μεγαλύτερους κατά κεφαλή αριθμούς νεογνών στην Ευρώπη, με ποσοστά θνησιμότητας <2% που είναι από τα πιο χαμηλά στην Ευρώπη.

Ο ΟΚΥπΥ αναγνωρίζοντας την ανάγκη αναβάθμισης του Μακάρειου Νοσοκομείου προχωρεί σε υλοποίηση έργων πέραν των €20 εκατομμυρίων για ανακαίνιση του νοσηλευτηρίου και δημιουργία νέων υποδομών, όπως επέκταση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, ΤΑΕΠ Παίδων, Παιδονευρολογική Κλινική, Κλινική Εγκαυμάτων Παίδων, Κλινική Γενετικής.

Η δημοσίευση φωτογραφιών από τα λυόμενα κτίρια και τις όντως παλιές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, στοιχειώνουν, εκμηδενίζουν και υπονομεύουν το ουσιαστικό έργο του Μακάρειου Νοσοκομείου".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











744