Ο ΟΚΥπΥ θα εξετάσει το θέμα που προέκυψε με τους 3 νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Αναφοράς


Θα εξεταστεί το θέμα που προέκυψε με τους τρεις νοσηλευτές που εργάστηκαν τους τελευταίους μήνες στο Νοσοκομείο Αναφοράς και δεν περιλαμβάνονται στις προσλήψεις των νέων νοσηλευτών, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟκΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Κληθείς να σχολιάσει διαμαρτυρία τριών νοσηλευτών που εργάστηκαν τους τελευταίους μήνες στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό,  ότι δεν συμπεριελήφθησαν στις νέες προσλήψεις, ο κ. Χαριλάου είπε πως «τα τρία άτομα επιστρατεύθηκαν με Διάταγμα για να εργαστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και έκτοτε παρέμειναν εκεί. Το αίτημα τους είναι να διοριστούν μόνιμα στον ΟΚΥπΥ επειδή πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους τους τελευταίους μήνες».

Αφού εξήγησε ότι «οι προσλήψεις των 160 νέων νοσηλευτών έγιναν στη βάση μοριοδότησης» ο κ. Χαριλάου σημείωσε πως «ο ΟΚΥπΥ ανέφερε πως σε περίπτωση που οι τρεις νοσηλευτές διαθέτουν τα απαραίτητα μόρια και εμπίπτουν στους αριθμούς που θα προσλάβουμε, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο τα μόρια των  δύο εκ των τριών ατόμων είναι πολύ κάτω από την μοριοδότηση».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον η περίπτωση των τριών νοσηλευτών μπορεί να εξεταστεί από τον ΟΚΥπΥ, λαμβάνοντας υπόψη ότι από τον περασμένο Απρίλιο εργάζονταν με ασθενείς με κορωνοϊό, ο Χαράλαμπος Χαριλάου είπε πως «πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό και πολύ λεπτό θέμα, το οποίο θα εξετάσει ο ΟΚΥπΥ. Οι τρεις νοσηλευτές ζητούν μόνιμη θέση, ωστόσο ο Οργανισμός θα εξετάσει το αίτημα τους και θα δώσει την ανάλογη απάντηση».

Όσον αφορά τις νέες προσλήψεις νοσηλευτών, σημείωσε πως «βάσει του προϋπολογισμού του ΟΚΥπΥ και της συμφωνίας που έγινε με την Οργάνωση Νοσηλευτών, μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα προσληφθούν 160 άτομα, ενώ θα προσληφθούν περισσότεροι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021. Ο Οργανισμός  τήρησε τη συμφωνία που συνήψε με τις συντεχνίες των Νοσηλευτών ενώ ορισμένοι από τους νέους νοσηλευτές έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαιο και είναι έτοιμοι να εργαστούν στα Νοσοκομεία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 




Comments (1)

  1. Παναγιώτα Αγγελή:
    Oct 21, 2020 at 05:26 PM

    Δεν ειναι μονο στο νοσοκομειο αναφορας που υπαρχουν νοσηλευτες της επιταξης αλλα και στα υπολοιπα δημοσια νοσηλευτηρια της Κυπρου. Εγώ μεχρι τηβ προηγουμενη εβδοαμδα εργαζομουν 6 μηνες στπ μακαρειο χωρις να δικαιουμε αδεια ουτε αδεια ασθενειας και ουτε κοινωνικες ασφαλισεις. Με αποτελεσμα να σναγκαστω να σταματησω διοτι οι κοινωνικες ασφαλισεις τωρα ζητούν αρκετά χρηματα.


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1004