Ο ΟΚΥπΥ, με σχέδιο δράσης διασφαλίζει 200 κλίνες για θετικά περιστατικά


Το σχέδιο δράσης του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) όσον αφορά θετικά περιστατικά COVID 19 διασφαλίζει 200 κλίνες για νοσηλεία, καθώς και άλλες κλίνες σε μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Χαράλαμπος Χαριλάου, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις του συστήματος υγείας δεν είναι απεριόριστες, αλλά έχουν κάποια όρια.

«Έχουμε ένα σχέδιο δράσης, που εγκρίθηκε. Έχουμε το νοσοκομείο αναφοράς, που είναι το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου με χωριτικότητα 88 κλίνες, που αν επεκταθεί μπορεί να πάει και μέχρι 100, έχουμε θάλαμο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας που νοσηλεύουμε ήδη θετικά περιστατικά και αν γεμίσουν, μεταφερόμαστε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού σε ένα όροφο χωρητικότητας περίπου 70 κλινών κι αν γεμίσουμε κι εκεί μεταφερόμαστε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε άλλο θάλαμο. Αν παραστεί ανάγκη να νοσηλεύσουμε περισσότερα περιστατικά θα διαθέσουμε κι άλλες κλίνες από όλα τα νοσοκομεία», είπε ο κ. Χαριλάου.

Μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο, ειδικά τις τελευταίες μέρες, αποφασίστηκε από τον ΟΚΥπΥ όπως όλοι οι θάλαμοι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ανοίξουν για COVID 19.

«Ξεκίνησε η διαδικασία ανοίγματος και των άλλων θαλάμων, Χειρουργικού και Ορθοπεδικού για να μπορεί να δεχθεί θετικά περιστατικά. Οι ασθενείς με άλλα νοσήματα μεταφέρονται είτε Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας είτε στον ιδιωτικό τομέα. Διευθετήσεις έγιναν όπως στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου να λειτουργεί το ΤΑΕΠ, τα εξωτερικά ιατρεία, η αιμοκάθαρση, ενώ όσοι ιατροί είχαν χειρουργεία θα τα κάνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


597