Μέτρα για ενίσχυση της Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του ΝΑΜ ΙΙΙ αποφάσισε ο ΟΚΥπΥ


Μέτρα για ενίσχυση της Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρείου ΙΙΙ (ΝΑΜ ΙΙΙ), αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Κύπρου (ΟΚΥπΥ), η σύσκεψη στο Μακάρειο Νοσοκομείο έγινε υπό τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ Χρίστη Λοϊζίδη.

Όπως αναφέρεται, από τις αρχές Οκτωβρίου 2021, παρατηρείται μεγάλη αύξηση του αριθμού νοσηλευόμενων στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του ΝΑΜ ΙΙΙ..

Για την αποσυμφόρηση της αναφερόμενης Κλινικής, η οποία διαθέτει 48 κλίνες, 25 κλίνες Εντατικής Νοσηλείας και 23 κλίνες Ενδιάμεσης Νοσηλείας ενώ αυτή την περίοδο νοσηλεύονται σχεδόν 60 νεογνά, αποφασίσθηκαν συγκεκριμένα μέτρα.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε περαιτέρω ενίσχυση της Μονάδας με Νοσηλευτικό προσωπικό, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από μακροχρόνιες άδειες ασθενείας.

Επιπλέον, σε περίπτωση που θα υπάρξει ανάγκη για περαιτέρω στελέχωση σε Ιατρικό προσωπικό, να γίνει προσωρινή μετακίνηση ενός Ιατρού από το Γ.Ν. Λεμεσού. Για μόνιμη ενίσχυση, το θέμα θα ξανασυζητηθεί.

Πέραν από τον εξοπλισμό που βρίσκεται σε διαδικασία αγοράς, αποφασίστηκε να αγορασθούν άμεσα διάφορα παρελκόμενα εξοπλισμού, όπως αυτά έχουν καθορισθεί από την Υπεύθυνη Ιατρό της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

«Το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για παροχή ποιοτικής φροντίδας των νεογνών» ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης, ο οποίος εξέφρασε εκ νέου την ετοιμότητά του για στήριξη των ανθρώπων του Οργανισμού.
 
 «Προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών», είπε.

Η ΜΕΝΝ αποτελεί το μοναδικό ανά το Παγκύπριο  κέντρο εντατικής νοσηλείας νεογνών επιπέδου ΙΙΙ και δέχεται  παραπομπές   πρόωρων  και τελειόμηνων νεογνών από τις  23 εβδομάδες  κύησης  μέχρι την 14η ημέρα ζωής,  από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε Παγκύπρια βάση, από τις βρετανικές βάσεις και κάποιες φορές και από τα κατεχόμενα.

Η ΜΕΝΝ  αριθμεί σήμερα 48 κλίνες, 25 εντατικής νοσηλείας επιπέδου ΙΙΙ και 23 ενδιάμεσης νοσηλείας επιπέδου ΙΙ.  Οι νεογνολόγοι της ΜΕΝΝ φέρουν την ευθύνη για το Τμήμα Νεογνών (Επίπεδο I) του μαιευτηρίου του ΝΑΜ ΙΙΙ με 26 κλίνες, καθώς και για την αναζωογόνηση και σταθεροποίηση τελειόμηνων και πρόωρων νεογνών, συχνά κυήσεων υψηλού κινδύνου, στις αίθουσες τοκετών και χειρουργείων του ΝΑΜ ΙΙΙ.
 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











941