Έτοιμος να φιλοξενήσει ασθενείς ο θάλαμος COVID-19 στο Νοσ. Πάφου


Από σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου, το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους πρώτους  ασθενείς με COVID- 19  αν παραστεί ανάγκη, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Χαράλαμπο Χαριλάου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, έχει εξευρεθεί ιατρική και νοσηλευτική ομάδα που θα στελεχώνει την μονάδα Covid-19 στο ΓΝ Πάφου και αν παραστεί ανάγκη, μπορεί από σήμερα να ξεκινήσει τη λειτουργία της. Οι δύο θάλαμοι στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, που διατίθεται προς τον σκοπό αυτό της νοσηλείας ασθενών με COVID- 19 είναι ο ορθοπεδικός και ο παθολογικός, που θα διαθέτουν 48 κλίνες, όπως είπε.

Ερωτηθείς για την στελέχωση, ο κ. Χαριλάου είπε πως έχει καταρτιστεί ιατρική ομάδα, δεν έγινε επιστράτευση ιατρών, ωστόσο σημείωσε, αγοράστηκαν υπηρεσίες και από δύο ιατρούς του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να ενισχύσουν την ιατρική ομάδα και «είναι πανέτοιμοι σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.  Η μονάδα COVID-19 στο κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου είναι έτοιμη και αν από σήμερα χρειαστεί θα μπορούν να γίνουν εισαγωγές", συμπλήρωσε.

Ο κ. Χαριλάου χαρακτήρισε εύθραυστη την κατάσταση όσον αφορά τις εισαγωγές με ασθενείς με κορωνοϊό τις τελευταίες ημέρες. Είχαμε φτάσει, συνέχισε, να νοσηλεύουμε γύρω στους 221 ασθενείς τις προηγούμενες μέρες, κατέβηκαν οι εισαγωγές στους 201 ασθενείς, την Κυριακή όμως παρατηρήθηκε αύξηση στους 212 ασθενείς. Είπε ακόμη πως ο ΟΚΥπΥ δεν μπορεί να προβεί σε ασφαλή συμπεράσματα αυτή τη δεδομένη στιγμή, εκτιμώντας ωστόσο πως αναμένεται μια σταθεροποίηση «με την ελπίδα ότι θα ξεκινήσει και η κάθοδος των εισαγωγών». Όλα αυτά, είπε, θα εξαρτηθούν από την συμπεριφορά όλων μας. Εμείς, σημείωσε, βλέπουμε τα περιστατικά με μια χρονοκαθυστέρηση 10 – 14 ημερών.

Τέλος ο κ. Χαριλάου  είπε πως αντιλαμβάνεται πως ο κόσμος έχει κουραστεί και ότι ο κόσμος θέλει να εισέλθει στην κανονικότητα «όμως από την άλλη θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης και να συμπεριφερθούμε με τον ανάλογο τρόπο» όπως να φέρουμε την μάσκα, να κρατάμε αποστάσεις και να μειώσουμε τις επαφές μας σε μια προσπάθεια να μειωθούν και οι νοσηλείες στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς, ο  Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΚΥπΥ ανέφερε πως συνεχίζεται το πρόγραμμα των εμβολιασμών ανάλογα και με την διαθεσιμότητα των εμβολίων, σημειώνοντας πως σιγά-σιγά όλοι οι επαγγελματίες υγείας θα εμβολιαστούν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











851