ΕΝΙΚ: Α la carte εφαρμογή του ΓεΣΥ δεν γίνεται


Ή θα εφαρμόσετε τον νόμο όπως ψηφίστηκε ή θα τον αλλάξετε 

Η  Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «ευθύνες για την αλλαγή της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ έχουν αυτοί που παρανομούν και αυτοί που καλύπτουν εντέχνως τις παρανομίες αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη. Οι επιλογές τονίζει η ΕΝΙΚ είναι μόνο δύο: Ή να εφαρμοστεί ο νόμος όπως ψηφίστηκε ή να αλλάξει. Α la carte εφαρμογή αναλόγως συμφερόντων δεν γίνεται!

Φιλοσοφία ενός συστήματος εκφράζεται αν εφαρμόζεται ο νόμος  όπως ψηφίστηκε. Δηλαδή αν εφαρμόζεται ο νόμος που ψήφισαν όλα τα κόμματα μαζί. Αν καταπατιέται ο νόμος, τότε αλλοιώνεται η φιλοσοφία. Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα πολιτικοί και μη αυτοπροβάλλονται ως οι προασπιστές της περιβόητης φιλοσοφίας του ΓεΣΥ θα ήταν σωστό να ερωτηθούν από αυτούς που τολμούν να ερωτήσουν και να απαντηθούν τα ακόλουθα:

1. H φιλοσοφία του ΓεΣΥ (δηλαδή ο νόμος που ψηφίστηκε) ήταν να προηγηθεί η αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων προ της εφαρμογής του.

Γιατί δεν έγινε και γιατί όπως φαίνεται δεν θα γίνει;

2. H φιλοσοφία του ΓεΣΥ (δηλαδή ο νόμος που ψηφίστηκε) απαγορεύει τις ιδιωτικές πτέρυγες σε νοσηλευτήρια που είναι ενταγμένα στο ΓεΣΥ, κάτι που επιβεβαιώνει και η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα.

Γιατί δεν ζητάτε να εφαρμοστεί ο νόμος;

3. H φιλοσοφία του ΓεΣΥ (δηλαδή ο νόμος που ψηφίστηκε) λέει ότι το μνημόνιο που αφορά τους όρους ένταξης στο ΓΕΣΥ για συγκεκριμένα ιδιωτικά νοσηλευτήρια (υπογράφηκε από τον τότε υπουργό Υγείας) είναι παράνομο, κάτι που επιβεβαιώνει και η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα.

Γιατί δεν ζητάτε άμεση κατάργηση του μνημονίου και διαφάνεια σχετικά με αυτές τις συμφωνίες;

4. H φιλοσοφία του ΓεΣΥ (δηλαδή ο νόμος που ψηφίστηκε) απαγορεύει ένας γιατρός του ΓεΣΥ να χρεώνει ιδιωτικά για υπηρεσίες που προσφέρει το ΓεΣΥ στους δικαιούχους.

Δε σας ενοχλεί το φαινόμενο να απαντούν γιατροί του ΓεΣΥ  στους ασθενείς ότι ραντεβού στο ΓεΣΥ σε ένα μήνα, αλλά ιδιωτικά ελάτε σήμερα;

5. H φιλοσοφία του ΓεΣΥ (δηλαδή ο νόμος που ψηφίστηκε) ξεκαθαρίζει ότι βασική αρχή είναι να παραμένει το σύστημα εντός του σφαιρικού προϋπολογισμού.

Πως εξηγείτε το φαινόμενο ότι ο προϋπολογισμός σχεδόν διπλασιάστηκε;

6. H φιλοσοφία του ΓεΣΥ (δηλαδή ο νόμος που ψηφίστηκε) έχει ως βασικό κανόνα το σεβασμό απέναντι στις εισφορές του λαού.

Για τις καταχρήσεις εκατομμυρίων και την απουσία ελέγχων από μέρους του ΟΑΥ δε σας είδαμε να αντιδράτε. Γιατί;

Το συμπέρασμα είναι ότι αυτοί που παραβιάζουν την νομοθεσία είναι αυτοί που έχουν υποχρέωση να την εφαρμόσουν.

Ευθύνες για την «αλλαγή της φιλοσοφίας» έχουν αυτοί που παρανομούν και αυτοί που καλύπτουν εντέχνως τις παρανομίες αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη.

Οι επιλογές είναι μόνο δύο: Ή θα εφαρμόσετε τον νόμο όπως ψηφίστηκε ή θα τον αλλάξετε. Α la carte εφαρμογή αναλόγως συμφερόντων δεν γίνεται!»
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter1635