Οικολόγοι για ΓΕΣΥ: Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες


Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών εξέδωσε τη ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εκ των εκκρεμοτήτων που καταγράφονται για την υλοποίηση του ΓεΣΥ είναι και οι αντιδράσεις από τις συντεχνίες δημοσίων υπαλλήλων για το ύψος των αποκοπών που θα καταβάλλουν για το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ), θέμα που δημιούργησε με τις δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης εκ του μηδενός. Είναι άξιο απορίας γιατί ο Υπουργός άνοιξε αυτό το θέμα.
Ευτύχημα αποτελεί το γεγονός ότι η Κυβέρνηση κάνει δεύτερες σκέψεις προκειμένου να εξομαλύνει την κατάσταση, καθώς όπως είναι γενικότερα από τους εμπλεκόμενους παραδεκτό, ο δρόμος για την υλοποίηση του ΓεΣΥ εντός χρονοδιαγραμμάτων είναι μακρύς και απαιτεί πολλή και σκληρή δουλειά και δεν χρειάζεται να βάζει και η Κυβέρνηση από μόνη της εμπόδια. Παρόλο όμως, που το γεγονός αυτό θα έπρεπε να ωθεί τους αρμόδιους σε παράλληλες ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, το μόνο που επετεύχθη μέχρι σήμερα είναι το άνοιγμα των καταλόγων προς εγγραφή των προσωπικών γιατρών.
Εντούτοις χαιρετίζουμε το γεγονός ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχει επιδειχθεί μεγάλο ενδιαφέρον από τους γιατρούς πάρα τη περί του αντιθέτου παρότρυνση του ΠΙΣ.
Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει έντονη ανησυχία καθώς διαπιστώνει ότι η Κυβέρνηση κινείται με πολύ αργά βήματα, ασχολείται με την επίλυση προβλημάτων τα οποία θα έπρεπε να είχε προβλέψει και να έχει ήδη λύσεις και όλα αυτά την ώρα που στα κρατικά νοσηλευτήρια η κατάσταση που επικρατεί δεν τιμά καθόλου ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











293