Οι Κλάδοι της ΠΑΣΥΔΥ αποφασίζουν χειρισμούς για αιτήματα νοσηλευτών και νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας


Τα Διοικητικά Συμβούλια των Κλάδων Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ συνέρχονται στις 29 Ιανουαρίου 2016 για να μελετήσουν την κατάσταση αναφορικά με διάφορα αιτήματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ygeia – News οι δυο Κλάδοι θα κάμουν μια ανασκόπηση των εξελίξεων καθώς διαπιστώνουν ότι τα προβλήματα των δημοσίων νοσηλευτηρίων αυξάνονται μέρα με τη μέρα και τα αιτήματα του νοσηλευτικού προσωπικού δεν επιλύνονται.

Οι Κλάδοι ζητούν να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα στη ΜΕΠ και να τροχιοδρομηθούν οι διαδικασίες για εξέταση και των υπολοίπων ζητημάτων που εκκρεμούν. Όπως έχουν προειδοποιήσει τόσο τον Υπουργό Υγείας Δρα Γεώργιο Παμπορίδη όσο και τον Πρόεδρο της ΜΕΠ κ.Χρίστο Πατσαλίδη «θα είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε στη λήψη δυναμικών μέτρων, χωρίς οποιαδήποτε άλλη προειδοποίηση». Συγκεκριμένα ζητούν να αποπαγοποιηθούν οι θέσεις πρώτου διορισμού που εκκρεμούν ενώπιον της ΕΔΥ - 157 θέσεις στο Γενικό Κλάδο και 28 θέσεις Ψυχικής Υγείας – όπως συμφωνήθηκε στη ΜΕΠ.

Ακόμη ζητούν να δοθούν απαντήσεις σε σχέση με το θέμα της εργοδότησης των εκτάκτων και της μετατροπής των συμβολαίων τους σε επ’ αορίστου και της αποκοπής του 10% από τον μισθό τους και αναμένουν τις επίσημες θέσεις για το αίτημα «καθήκον αναμονής», για το επίδομα επικίνδυνης εργασίας στους νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας και το επίδομα Σανατορίου στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπερούντας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











252