Οι γιατροί της Αθήνας αντιδρούν στο μέτρο της πληρωμής με πιστωτική κάρτα από τους ασθενείς


Οι γιατροί της Αθήνας δεν θέλουν να πληρώνεται η επίσκεψη του ασθενή τους με πιστωτική κάρτα, όπως ορίζει το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας, στα πλαίσια της προσπάθειας πάταξης της φοροδιαφυγής.

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την αντίθεσή του στο μέτρο που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση και την καλεί να το επανεξετάσει.

Θεωρεί ότι με το να υποχρεωθούν οι γιατροί να πληρώνονται στα ιατρεία τους μόνο με πιστωτική κάρτα αυτό δεν θα συμβάλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πρόκειται, λένε, για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν, και δεν μπορεί κατ` αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί. Εκτός αυτού ο ΙΣΑ εκτιμά ότι με τν θέσπιση του συγκεκριμένου μέτρου «ο επαγγελματίας της υγείας» θα υποστεί περαιτέρω επιβάρυνση, αφού θα πρέπει, όπως επισημαίνει, να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες, καθώς και το κόστος αγοράς του απαραίτητου μηχανήματος.

Ο Σύλλογος των Αθηναίων γιατρών δηλώνει ότι «οι ιδιώτες γιατροί που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά θα πρέπει να υποστούν την επιβάρυνση ή θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή». Προσθέτει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός πως μία μεγάλη μερίδα ασθενών προχωρημένης ηλικίας δεν έχει εξοικειωθεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία, δηλαδή με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











297