Πρόγραμμα επιστημονικής ημερίδας για την Εβδομάδα Πρόληψης Καρκίνου του Στόματος


29 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2021

Το Τμήμα Οδοντιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με την Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και το Τμήμα Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα στα πλαίσια της Εβδομάδας Πρόληψης Καρκίνου του Στόματος που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 11:30 π.μ. με διάλεξη της Δρας Σμαράγδας Διαμαντή, Επίκουρη Καθηγήτρια Στοματολογίας του Τμήματος Οδοντιατρικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα «Ανατομικές παραλλαγές και καλοήθεις βλάβες της στοματικής κοιλότητας που μπορούν να παρερμηνευθούν ως κακοήθεια». Θα ακολουθήσει δημοσιογραφική διάσκεψη από τις 12:00μ.μ. μέχρι τις 12:30 μ.μ. με χαιρετισμούς από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, τον Διευθυντή των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών Δρ. Χριστάκη Τσέλεπο και τον Εκτελεστικό Κοσμήτορα του Τμήματος Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Καθηγητή Αθανάσιο Ε. Αθανασίου, κλείνοντας με χαιρετισμό και παρουσίαση στοιχείων για τον καρκίνο του στόματος από τον Δρα Γεώργιο Παντέλα, Διευθυντή Κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Το πρόγραμμα θα συνεχίσει με διάλεξη από τον Δρα Λάμπρο Ζουλούμη,

Καθηγητή και Διευθυντή Εργαστηρίου Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολή Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 12:45 με θέμα «Η συμβολή του κλινικού οδοντιάτρου στην πρώιμη διάγνωση των κακοήθων όγκων στη στοματική κοιλότητα», και θα κλείσει με διάλεξη από τον Δρ Χρίστο Αγγελόπουλο, Καθηγητή Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Ακτινολογικά χαρακτηριστικά καλοηθών και κακοήθων βλαβών των γνάθων» στις 13:30μ.μ.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.

Σημειώνεται πως στα πλαίσια της εκστρατείας, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 θα προσφέρεται δωρεάν στοματολογική εξέταση του κοινού μέσω των κινητών οδοντιατρικών μονάδων έξω από τα Νοσοκομεία Λευκωσίας, Λεμεσού, Παλαιό Λάρνακας και Πάφου.

--------------------

Υπουργείο Υγείας

25 Νοεμβρίου 2021




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











12000