ΟΑΥ: Το λογισμικό δούλεψε καλά, αλλά θα τύχει περαιτέρω βελτίωσης


ΥΠΕ - Το λογισμικό για το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ) δούλεψε πάρα πολύ καλά, πάνω από τις προσδοκίες μας και απέδωσε, αλλά θα τύχει περαιτέρω βελτίωσης και ενίσχυσης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Θωμάς Αντωνίου.

Είπε ότι είμαστε ίσως από τις πρώτες χώρες που εφαρμόζουμε ένα καθολικό σύστημα πληροφορικής για όλες τις υπηρεσίες. «Σίγουρα αντιμετωπίζονται μικροπροβλήματα, τα οποία διορθώνονται και το σύστημα βελτιώνεται σε συνεχή βάση. Το λογισμικό δουλεύει, αποδίδει, αλλά, όπως πάντα, σε όλα τα λογισμικά υπάρχουν βελτιώσεις μετά από παρατηρήσεις που κάνουν οι χρήστες. Άρα είναι σε συνεχή βάση που θα υπάρχει βελτίωση λογισμικού». σημείωσε.
Ο Οργανισμός προχωρεί τώρα και με τις αποζημιώσεις προς τους παρόχους υγείας, όπως είναι καθορισμένο στον σχεδιασμό του ΓεΣΥ.
Οι αμοιβές, ανέφερε ο κ. Αντωνίου, έχουν καθοριστεί για όλες τις ομάδες παρόχων υγείας αλλά κι αυτό εμπίπτει σε μια συνεχή διαδικασία βελτίωσης και αναθεώρησης. «Δεν θεωρώ ότι οι αμοιβές δεν είναι σωστές, δεν είναι καλές. Άρα προχωρούμε με την εφαρμογή, κι εκεί όπου θα προκύψει ένα θέμα, αν έχουμε μια σημαντική απόκλιση ή κάτι, θα το συζητούμε και θα το βελτιώνουμε. Θεωρούμε ότι οι αμοιβές είναι στη σωστή βάση», πρόσθεσε.
Ο ΟΑΥ, σύμφωνα με τον Πρόεδρό του, προχωρεί τώρα στην ομαλοποίηση του ΓεΣΥ. «Εφόσον ξεκίνησε το ΓεΣΥ με τα μικροπροβλήματα του, προχωρούμε τώρα στην περαιτέρω ομαλοποίηση του. Για παράδειγμα θα ζητούμε και θα εισάγουμε ελέγχους σε πιθανές καταχρηστικές πρακτικές για να λειτουργεί ομαλά το σύστημα», επεσήμανε.
Σε σχέση με την εκπαίδευση των παρόχων υγείας στο λογισμικό, ο κ. Αντωνίου είπε ότι έγινε μια εντατική διαδικασία στους μήνες που προηγήθηκαν της εφαρμογής του ΓεΣΥ και θα γίνουν κι άλλοι εκπαιδευτικοί κύκλοι για όλους.
Όσον αφορά την ενημέρωση του κοινού για το ΓεΣΥ, είπε ότι «προχωρούμε στη βάση του σχεδιασμού. Εκπληρώθηκε το κομμάτι που αφορούσε τη γενική ενημέρωση, τώρα εντοπίζουμε θέματα, στα οποία χρειάζεται η ενημέρωση. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η επικοινωνιακή καμπάνια που άρχισε μερικούς μήνες πριν, για ενημέρωση του κόσμου. Αυτή η προσπάθεια δεν θα σταματήσει. Υπάρχουν φιλμάκια στα ηλεκτρονικά μέσα που ενημερώνουν τον κόσμο για όλες τις πτυχές του ΓεΣΥ. Υπάρχουν έντυπα για διάφορα θέματα που αφορούν το ΓεΣΥ, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επίσης, με δική τους πρωτοβουλία προχωρούν στην ενημέρωση του κόσμου», πρόσθεσε.
Κάνοντας αποτίμηση για τις πρώτες ημέρες του ΓεΣΥ, είπε ότι έγινε ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός. «Είναι μια μεταρρύθμιση, η μεγαλύτερη που έγινε στα τελευταία πενήντα χρόνια. Έχει πενήντα χρόνια που γίνονται οι προσπάθειες για να ξεκινήσει. Το ότι ξεκίνησε και ξεκίνησε με τα ελάχιστα πιθανά προβλήματα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα και πάνω σε αυτή την επιτυχία θα κτίσουμε για να έχουμε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη. Υπάρχουν κενά, υπάρχουν θέματα να βελτιώσουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτή τη βάση. Επιτέλους έχουμε σύστημα υγείας στη χώρα μας, που θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο με την εισαγωγή της ενδονοσοκομειακής κι άλλων υπηρεσιών υγείας», συμπλήρωσε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











451