ΟΑΥ: Οι πρώτες ημέρες εφαρμογής του ΓεΣΥ πήγαν πολύ καλά


ΚΥΠΕ- Οι πρώτες ημέρες εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) πήγαν πολύ καλά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Λειτουργός του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Άγγελος Τρόπης, ο οποίος εξέφρασε ικανοποίηση για τη μέχρι τώρα πορεία και αισιοδοξία για το μέλλον.

«Πάμε καλά. Οι πρώτες ημέρες πήγαν πολύ καλά. Είμαστε ικανοποιημένοι που δεν έχουν παρουσιαστεί οποιαδήποτε σοβαρά προβλήματα και συνεχίζουν να κυλούν ομαλά τα πράγματα. Επίσης, ικανοποιημένοι είμαστε από την στήριξη του κόσμου και από τη συνεργασία των παροχέων. Καλούμε τον κόσμο να συνεχίσει να συνεργάζεται και να στηρίζει το σύστημα για να προχωρήσουμε», σημείωσε.
Η σημερινή μέχρι στιγμής ημέρα, σύμφωνα με τον κ. Τρόπη, προχωρά ομαλά με αυξημένη την κίνηση.
Όπως εξήγησε, κάθε ημέρα υπάρχει μια αύξηση στον όγκο εργασιών, γιατί περισσότερος κόσμος μαθαίνει το σύστημα και το χρησιμοποιεί - μπαίνουν και νέοι παρόχοι στο σύστημα, οπότε αυξάνεται η κίνηση σταδιακά και θα συνεχίσει να αυξάνεται το επόμενο διάστημα.
«Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε προβλήματα. Δεν βγήκε κάποιο καινούργιο πρόβλημα στην επιφάνεια, κυλούν ομαλά τα πράγματα κι είμαστε ικανοποιημένοι. Μαθαίνουν και οι παρόχοι με την πάροδο του χρόνου να χρησιμοποιούν το σύστημα, οπότε πάμε καλά», πρόσθεσε.
Για το πρόβλημα που προέκυψε με τις εγγραφές κάποιων κοινοτικών, για παράδειγμα με τους Ελλαδίτες, οι οποίοι παρόλο που ζουν στην Κύπρο και εργάζονται κάποια χρόνια δεν τους βρίσκει μέσα στη βάση δεδομένων το σύστημα για να μπορέσουν να εγγραφούν, ο κ. Τρόπης είπε πως ο ΟΑΥ δεν τον έλυσε ακόμα και το χειρίζεται.
Σε ερώτηση για υπηκόους τρίτων χωρών αν υπάρχει πρόβλημα, απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα και μπορούν να εγγραφούν. Προχωρεί η διαδικασία δεν έχουμε πρόβλημα για αυτό».

Σε σχέση με τον αριθμό των ειδικών γιατρών που σήμερα κυμαίνεται στους 285, είπε ότι αυτός αυξάνεται καθημερινά. «Καθημερινά προστίθενται και άλλοι. Έρχονται ιδιώτες και υπογράφουν συμβόλαια, αλλά συνεχίζεται και η διεργασία με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για την εγγραφή ειδικών γιατρών που δουλεύουν στο δημόσιο τομέα», σημείωσε.

Σε ερώτηση για την ενημέρωση του κοινού για το νέο σύστημα, ανέφερε ότι αυτή είναι συνεχίζεται δεν θα σταματήσει. «Εκδίδουμε συνέχεια καινούργια έντυπα για το παιδί, τον συνταξιούχο, για τις εισφορές, την εγγραφή. Έχουμε το Κέντρο Εξυπηρέτησης, το 17000, το οποίο είναι δωρεάν και το οποίο καθημερινά απαντά σε ερωτήματα. Έχουμε εδώ στον Οργανισμό, Ομάδα για τους δικαιούχους αλλά και για τους παροχείς για όποιον έχει απορία. Οι παροχείς τηλεφωνούν και τους εξυπηρετούμε για το σύστημα πληροφορικής. Οι δικαιούχοι έρχονται εδώ όταν έχουν πρόβλημα με την εγγραφή τους, δίνουν τα στοιχεία τους για να λύσουμε του καθενός την περίπτωση του. Στο μεταξύ συνεχίζει η εκστρατεία της ενημέρωσης μας είτε μέσα από φιλμάκια τηλεοπτικά μέχρι ο κόσμος να εξοικειωθεί με το σύστημα», συμπλήρωσε




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











397