Ο Υπ. Υγείας στην 64η Περιφερειακή Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη


Την Κύπρο θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής στις εργασίες της 64ης Περιφερειακής Συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη που θα διεξαχθεί στις 15-18 Σεπτεμβρίου 2014 στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Ο κ. Πατσαλής θα παραστεί στην επίσημη έναρξη των εργασιών της Συνόδου και θα έχει αριθμό συναντήσεων με ομόλογούς του Υπουργούς, καθώς και με τη Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας-Περιφέρειας Ευρώπης κα Zsuzsana Jakab. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, θα υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μνημόνιο Συναντίληψης για την εφαρμογή στρατηγικής συνεργασίας (country cooperation strategy).

Η Περιφερειακή Σύνοδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αποτελεί το ανώτατο σώμα λήψης αποφάσεων του Οργανισμού για την Περιφέρεια της Ευρώπης και σε αυτήν εκπροσωπούνται, σε επίπεδο Υπουργών Υγείας, 53 χώρες μέλη της Περιφέρειας, καθώς και άλλοι ευρωπαϊκοί οργανισμοί, κυβερνητικοί και μη. Η Σύνοδος πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβρη και είναι διάρκειας τεσσάρων ημερών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου γίνεται συζήτηση και λαμβάνονται αποφάσεις για θέματα σχετικά με τη δημόσια υγεία της περιφέρειας, καθώς και θέματα διοίκησης και οργάνωσης του Οργανισμού.

Στο επίκεντρο της φετινής Συνόδου βρίσκονται θέματα που αφορούν:

• Στην πρώτη αξιολόγηση της υλοποίησης της Στρατηγικής Υγείας 2020.

• Στη στρατηγική για επένδυση στα παιδιά.

• Στο σχέδιο δράσης για την τροφή και τη διατροφή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας -Περιφέρειας Ευρώπης για 2015-2020.

• Στο περιφερειακό σχέδιο δράσης για τους εμβολιασμούς.

• Στις μεταρρυθμίσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τις επιπτώσεις τους στο περιφερειακό γραφείο Ευρώπης.

Θα παρουσιαστεί ακόμη η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο θέμα της πρόληψης των τραυματισμών, την υγεία των παιδιών και των εφήβων, τη χρήση του αλκοόλ και τη μικροβιακή ανθεκτικότητα. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα γίνει ανανέωση του διορισμού της κας Zsuzsana Jakab ως Διευθύντριας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για περίοδο πέντε χρόνων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











322