O Ρομπερτ Γιάν Σμιτς στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου


Εντυπωσιασμένος από τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομπερτ Γιάν Σμιτς, μετά από ξενάγηση στους χώρους του Ινστιτούτου, σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017. «Η Κύπρος πρέπει να είναι περήφανη που έχει το Ινστιτούτο και θα πρέπει να γίνονται περισσότερες επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία» δήλωσε ο κ. Σμιτς.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος ενημερώθηκε από το Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του ΙΝΓΚ Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού, για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου και συγκεκριμένα για τα πρωτοποριακά ερευνητικά προγράμματα που διεκπεραιώνονται στο Ινστιτούτο, τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρει καθώς και τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του Ινστιτούτου, όλα στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και βιοϊατρικών επιστημών. Ο Καθ. Φυλακτού επεσήμανε τη σημαντικότητα των τριών αυτών τομέων-πυλώνων και πως αυτοί λειτουργούν συνδυαστικά, δίνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς τους ασθενείς.

Εκτενής συζήτηση έγινε για τα ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ιδιαίτερα στο πρόγραμμα του Ορίζοντα 2020 της ΕΕ αξίας €2,5 εκ για τη δημιουργία της πρώτης Έδρας Βιοπληροφορικής στην Κύπρο. Ο κ. Σμιτς είπε ότι η ανάληψη τέτοιων μεγάλων ανταγωνιστικών προγραμμάτων δείχνει το εξαιρετικό επίπεδο και την αριστεία τόσο του Ινστιτούτου όσο και των ατόμων που το στελεχώνουν.

Ο κ. Ρόμπερτ Γιάν Σμιτς, ξεναγήθηκε στους χώρους και εργαστήρια του Ινστιτούτου επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Ινστιτούτο, η οποία συμβάλει στην καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής όλων των Κυπρίων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











313