O ΠΟΥ περιλαμβάνει την υπερβολική ενασχόληση με τα βιντεοπαιγνίδια στις ψυχικές διαταραχές


Aπό το 2018 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται να περιλάβει την μανιακή και υπερβολική ενασχόληση με τα βιντεοπαιγνίδια στις ψυχικές διαταραχές. Σε προσχέδιο της επικείμενης 11ης Διεθνούς Ταξινόμησης των Ασθενειών, που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιλαμβάνει τη λεγόμενη "διαταραχή παιχνιδιών" στη λίστα με τις διαταραχές ψυχικής υγείας.

Ο ΠΟΥ ορίζει τη διαταραχή ως «επίμονη ή επαναλαμβανόμενη» συμπεριφορά «με αρκετή σοβαρότητα ώστε να έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές βλάβες στους προσωπικούς, οικογενειακούς, κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματικούς ή άλλους σημαντικούς τομείς λειτουργίας του ανθρώπου».
Η ενασχόληση με τα βιντεοπαιχνίδια online και άλλως πως, για να μπορεί να διαγνωστεί ως ψυχική διαταραχή, αναφέρει ο ΠΟΥ, πρέπει να είναι «φυσιολογικά εμφανής σε περίοδο τουλάχιστον 12 μηνών».
Ωστόσο, εάν τα συμπτώματα είναι σοβαρά και πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, οι επαγγελματίες υγείας μπορεί να περιλαμβάνουν στη λίστα και άτομα που παίζουν για μικρότερες χρονικές περιόδους, όπως αναφέρει το προσχέδιο.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ-CNN Health




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











264