Ο Περί Ταμείου για το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας Νόμος του 2017 στην Ολομέλεια


Η κατάργηση του Ταμείου του Συνδρόμου Επίκτητης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας (AIDS - ο περί Ταμείου για το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας (ΣΕΑΑ) (Καταργητικός) Νόμος του 2017), θα βρίσκεται ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Ολομέλειας της Βουλής την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.

Το νομοσχέδιο για την κατάργηση του Ταμείου του AIDS συζητήθηκε στην Επ. Υγείας της Βουλής την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, κατά την οποία εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι η κατάργηση του ταμείου δε σημαίνει τερματισμό της λειτουργίας του, καθώς έχει δημιουργηθεί υποδιαίρεση και άρθρο στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

Η κατάργηση του Ταμείου του Συνδρόμου Επίκτητης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας (AIDS) γίνεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, στα πλαίσια της προσπάθειας για μείωση του αριθμού των ταμείων, μετά από εισήγηση του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών.

Η κατάργηση εγκρίθηκε στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 30 Μαρτίου 2016. Όπως αναφέρθηκε εντός της Επιτροπής, φέτος προνοούνται στον προϋπολογισμό του Ταμείου 235.000 ευρώ, έναντι 220.000 που δόθηκαν πέρυσι.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











382