Ο Νίκος Νουρής χαιρετίζει την εξαγγελία για Εθνική Βιοτράπεζα


O βoυλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως "οι βιοτράπεζες είναι οργανωμένες συλλογές ιατρικών αρχείων και βιολογικού υλικού όλων των ειδών, που στοχεύουν στη φύλαξη και διανομή γενετικού υλικού. Υποστηρίζουν επίσης την προσπάθεια των ερευνητών για μελέτη του ανθρώπινου γονιδιώματος στην προσπάθεια αντιμετώπισης σοβαρών γενετικών παθήσεων, όπως οι νεφροπάθειες".

Εξηγεί πως "ήδη στη χώρα μας με την λειτουργία της βιοτράπεζας του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει δοθεί σημαντική βοήθεια στα προβλήματα των κυπρίων νεφροπαθών. Εγγράψαμε και συζητήσαμε το θέμα, γιατί η χώρα μας, σαν χώρα μέλος με χαμηλές αποδόσεις στην έρευνα, ήταν η τελευταία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία ξεκίνησε μια ανάλογη προσπάθεια δημιουργίας βιοτράπεζας".

Ο κ. Νουρής χαιρείζει τη βούληση που εκφράστηκε σήμερα απ' όλους τους φορείς, προεξάρχοντος του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας για θεσμοθέτηση του θεσμού και δημιουργία εθνικής Βιοτράπεζας ώστε να προσφερθούν υπηρεσίες και να δοθούν λύσεις στα πολλά προβλήματα που οι κύπριοι ασθενείς αντιμετωπίζουν αλλά και για να κερδίσουμε μια ισχυρή θέση στην παγκόσμια ερευνητική κοινότητα στην προσπάθεια ανάδειξης μας ω κέντρο αριστείας".

"Με γνώμονα αυτή τη θέση και ανεξάρτητα από την προσπάθεια δημιουργίας εθνικής βιοτράπεζας την οποία επίσης υιοθετούμε, στηρίζουμε την προσπάθεια του Πανεπιστημίου Κύπρου για διεκδίκηση πρόσθετης χρηματοδότησης για την δική του βιοτράπεζα ώστε να καταστεί δυνατή η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του προγράμματος στο οποίο συμμετέχει", καταλήγει.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











425