Ο κορυφαίος Ισραηλινός καθηγητής Tuvia Stuchiner σε συνέδριο υδροθεραπείας στην Κύπρο


Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνέδριο υδροθεραπείας με τον κορυφαίο καθηγητή Tuvia Stuchiner, στο ΠΑΛΕ ΝΤΕ ΣΠΟΡ Δευτεράς. Ο καθηγητής βρέθηκε στην Κύπρο για τρία 24ωρα μόνο, με σκοπό να γνωρίσει και να ενημερώσει τον ιατρικό κόσμο, και συγκεκριμένα ορθοπεδικούς, νευρολόγους, νευροχειρουργούς και ρευματολόγους, για τις νέες μεθόδους υδροθεραπείας.

Ο καθηγητής Tuvia Stuchiner, στην εισαγωγή του για την υδροθεραπεία, μίλησε για την σημασία των υδροθεραπευτικών ασκήσεων για φυσική αποκατάσταση, έκανε επί τόπου γνωμάτευση ιατρικών περιστατικών και αντάλλαξε απόψεις με τους συνέδρους. Η υδροθεραπεία θεωρείται μία από τα πιο αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας διαφόρων μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων καθώς το νερό έχει την ιδιότητα να επαναφέρει τα μόρια του ανθρωπίνου σώματος στη σωστή και αρχική θέση, όπως δημιουργήθηκαν με τους νόμους της φύσης.

Η κ. Μέρσια Λύρα, Υδροθεραπεύτρια του ΠΑΛΕ ΝΤΕ ΣΠΟΡ Δευτεράς, σε δηλώσεις της ανέφερε: «O Tuvia Stuchiner είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας με κορυφαίες γνώσεις στον τομέα της Υδροθεραπείας, ο οποίος συνεργάζεται μαζί με το ΠΑΛΕ ΝΤΕ ΣΠΟΡ από το 1997, εισάγοντας την υδροθεραπεία για πρώτη φορά στην Κύπρο και εκπαιδεύοντας εμένα στις υδροθεραπευτικές ασκήσεις που προσφέρονται στο κέντρο. Στην κλειστή θερμαινόμενη πισίνα μας, εφαρμόζονται μεταξύ άλλων ειδικά προγράμματα αποκατάστασης μετά από ημιπληγίες, εγχειρίσεις στα γόνατα ή σε άλλες αρθρώσεις, καθώς και αποκατάσταση του σώματος μετά από πολύ καιρό σε ακινησία. Η γνώση και η εμπειρία μας πλέον σε αυτά τα θέματα είναι ίσως μοναδική. Η υδροθεραπεία έχει αποδειχθεί είναι θαυματουργική ακόμα και σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας και χαιρόμαστε που γιατροί των σχετιζόμενων ειδικοτήτων έδειξαν ενδιαφέρον και παρακολούθησαν το συνέδριο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1058