Ο Καθηγητής Κύπρος Νικολαΐδης, Επίτιμος Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου


Σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου θα αναγορευθεί στις 12 Οκτωβρίου, ο καταξιωμένος διεθνώς Κύπριος επιστήμονας Κύπρος Νικολαΐδης.

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, «πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική μορφή της Ιατρικής Επιστήμης, με μοναδική συνεισφορά στο επιστημονικό γίγνεσθαι. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που θα έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε τον Δρ Κύπρο Νικολαΐδη, ο οποίος θα αποτελεί πλέον μέλος της ακαδημαϊκής μας κοινότητας». Σημειώνεται ότι ο Δρ Νικολαΐδης υπήρξε μέλος της ειδικής επιτροπής επιλογής του νέου Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Δρ Νικολαΐδης θεμελιωτής της εμβρυϊκής ιατρικής, θεωρείται ο «πατέρας» της αυχενικής διαφάνειας, διαγνωστική τεχνική που συντελεί στον πρώιμο εντοπισμό των γενετικών μεταλλάξεων που σχετίζονται με το Σύνδρομο Down και είναι πρωτοπόρος στην έρευνα και τις εφαρμογές της εξέτασης Cell Free DNA testing για τον εντοπισμό χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο περιφερικό αίμα της γυναίκας.

Γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1953 στην Πάφο της Κύπρου. Σπούδασε Ιατρική στο King’s College School of Medicine and Dentistry στο Λονδίνο και έγινε Διευθυντής στο Harris Birthright Research Centre for Fetal Medicine, στην πρώτη μονάδα Εμβρυικής Ιατρικής του Ηνωμένου Βασιλείου. Δημιούργησε ένα ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμβρυικής ιατρικής με αποτέλεσμα το King’s College Hospital να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα Εμβρυικής Ιατρικής με χιλιάδες επισκέπτες-ιατρούς




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











451