Ο Φίλιππος Πατσαλής στην Άτυπη Συνάντηση Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Στις διήμερες εργασίες της Άτυπης Συνάντησης Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στις 22-23 Σεπτεμβρίου 2014 στο Μιλάνο, παρακάθεται o Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, εκπροσωπώντας την Κυπριακή Δημοκρατία.

Θέματα στη σημερινή ατζέντα των εργασιών της Συνάντησης ήταν οι καινοτόμες θεραπείες προς όφελος των ασθενών, η εφαρμογή προγραμμάτων ανακουφιστικής φροντίδας και αντιμετώπισης του πόνου, καθώς και ο συντονισμός των κρατών μελών για αντιμετώπιση της επιδημικής κρίσης του ιού Έμπολα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η συζήτηση κατέδειξε σύγκλιση απόψεων μεταξύ των Υπουργών ως προς την ανάγκη για ενίσχυση των προσπαθειών που καταβάλλονται για εύκολη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες φαρμακευτικές αγωγές, ενέργεια που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τα μικρά κράτη μέλη όπως είναι η Κύπρος, επεσήμανε ο κ. Πατσαλής. Ως προς την εφαρμογή προγραμμάτων ανακουφιστικής φροντίδας και αντιμετώπισης του πόνου, ο κ. Πατσαλής τάχθηκε υπέρ της ανάγκης για συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών για ανταλλαγή και ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών. Οι Υπουργοί Υγείας συζήτησαν, τέλος, τις συντονιστικές ενέργειες των κρατών μελών για αντιμετώπιση του ιού Έμπολα, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και σε διεθνές επίπεδο. Απόψεις αντηλλάγησαν ως προς τους δυνατούς τρόπους στήριξης των πληγεισών περιοχών της Αφρικής, την πρόληψη μετάδοσης της ασθένειας σε γειτονικές χώρες και την περαιτέρω προετοιμασία των κρατών μελών για αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών στην Ε.Ε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











337