Oι Νοσηλευτές από την πρώτη στιγμή ήταν στην πρώτη γραμμή. Όλοι μαζί μπορούμε


ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ*

Είμαι Νοσηλευτής της πρώτης γραμμής και γνωρίζω απο πρώτο χέρι τι γίνεται σε όλα τα Νοσοκομεία του τόπου μας. Απο την πρώτη στιγμή όταν πριν ακόμα μας κτυπήσει την πόρτα ο covid-19 οι Νοσηλευτές ήταν στην πρώτη γραμμή για την προετοιμασία των χόρων υποδοχής αυτών των ανθρώπων, την προετοιμασία των ασθενοφόρων και προσωπικού, την παραγγελία για τα αναλώσιμα  την εντατική εκπαίδευση όλων των Νοσηλευτών στα πιό σύγχρονα μέσα αντιμετώπισης του covid-19 . Ήταν μία συνεχή και εντατική δουλειά από όλους τους Νοσηλευτές μέχρι που ήρθε η στιγμή της αντιμετώπισης του ιού με τα πρώτα θετικά περιστατικά και μια στρατιά απο ύποπτα περιστατικά.

Η ανταπόκριση μας ήταν άμεση για κάλυψη των οδοφραγμάτων, των αεροδρομίων, των λιμανιών και όπου δήποτε αλλού χρειαζόταν.

Πάρθηκαν μέτρα προ ημερών και πρόσφατα για την αναχαίτιση και αντιμετώπιση του ιού.

Πολύ καλά όλα.

Άρχισαν όμως τα προβλήματα, ελλείψεις απο αναλώσιμα πρώτης γραμμής για την άμεση αντιμετώπιση του ιού (βλέπε Νοσοκομείο Πάφου), εξουθένωση του Νοσηλευτικού προσωπικού απο τον μεγάλο φόρτο εργασίας και εδώ έχει φανεί η προ καιρού έλλειψη σε Νοσηλευτικό προσωπικό σε διάφορα Νοσοκομεία και τμήματα. Φωνάζαμεν σε ώτα μη ακουόντων.

Φάνηκε η ανεπάρκεια του συστήματος μας και είμαστε ακόμα στην αρχή.

Ποιοί νομίζετε θα αντιμετωπίσουν αυτή την πανδημία; Δυστυχώς μόνο τα δημόσια Νοσηλευτήρια και το προσωπικό που τα στελεχώνει.

ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ :

Ποιός σκέφτηκε τους εργαζόμενους στα δημόσια Νοσηλευτήρια, τις Νοσηλεύτριες μάνες , τους Νοσηλευτές, που θα αφήσουν τα παιδιά τους εφ'όσον τα σχολεία θα είναι κλειστά, στους παππούδες και γιαγιάδες μήπως που είναι και αυτοί στις ευπαθείς ομάδες;

Άμεσα πρέπει να δωθούν λύσεις στα πιό πάνω σοβαρά προβλήματα όπως:

* Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των Νοσηλευτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα παιδιά τους.

* Άμεση πρόσληψη Νοσηλευτών για την αντιμετώπιση των αναγκών.

* Ανελλιπώς να προμηθεύονται τα Νοσοκομεία με αναλώσιμα υλικά.

* Να σταματήσουν άμεσα τα χειρουργεία για ψυχρά περιστατικά.

* Να σταματήσουν άμεσα όλα τα πιλοτικά προγράμματα.

*Να αξιοποιηθεί όλο το προσωπικό όπου και αν βρίσκεται.

Κύριοι πάρτε αποφάσεις , δώστε λύσεις και  όλοι οι Νοσηλευτές και όλοι οι άλλοι λειτουργοί στα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί δυναμικά αυτή την πανδημία.

Όλοι μαζί μπορούμε!

*Νοσηλευτικός Λειτουργός

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Κλαδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2480