Ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Τομέα Εκπαίδευσης «Βασικές Αρχές Εντατικής Νοσηλευτικής - COVID-19»


ΤΗΣ ΔΡΟΣ ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ*

O Τομέας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας με τη συμβολή του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ και της ΜΕΘ το Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ανακοινώνει τη διεξαγωγή ταχύρρυθμου διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Βασικές Αρχές Εντατικής Νοσηλευτικής - COVID-19». Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας καθότι υπάρχει άμεση ανάγκη λόγω της πανδημίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προετοιμασία και υποστήριξη Νοσηλευτικών Λειτουργών με καθόλου ή ελάχιστη εμπειρία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με τη δυνατότητα επικαιροποίησης βασικών γνώσεων και ενίσχυση των συναφών δεξιοτήτων, σε εστιασμένες παραμέτρους της νοσηλευτικής φροντίδας του βαρέως πάσχοντα, με εστίαση στις ανάγκες και απαιτήσεις της πανδημίας.

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί σε ιστοσελίδα η οποία έχει δημιουργηθεί ειδικά για το σκοπό αυτό με την υποστήριξη του Τμήματος Πληροφορικής του ΟΚΥΠΥ. Στην ιστοσελίδα θα αναρτηθεί σχετικό εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα περιλαμβάνει Βιντεοσκοπημένα μαθήματα, διάθεση συνδέσμων με ψηφιοποιημένες διαλέξεις σε μορφή βίντεο και άλλες παρουσιάσεις και σχετικά videos, καθώς και έναν σύντομο οδηγό διαδικασιών ΜΕΘ, που έχουν δημιουργηθεί από ακαδημαϊκούς και άλλους συναδέλφους που είναι σχετικοί με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Επιπρόσθετα, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος προγραμματίζεται και η διεξαγωγή διαδικτυακών τηλεδιασκέψεων.

Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ : https://www.shso.org.cv/TRAININGS/ με κωδικό πρόσβασης τοICU2021

*CCRN, MSc, PhD

Τομέας Εκπαίδευσης

Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











3891