Πιστοποίηση του Συστήματος Ποιότητας του Τομέα Εκπαίδευσης της Δ.Ν.Υ. του Υπ. Υγείας


 Με το Πρότυπο CYS ENΙSO 9001:2015

Το Σύστημα Ποιότητας που εφαρμόζει ο Τομέας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών (ΔΝΥ) του Υπουργείο Υγείας, πιστοποιήθηκε από την Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης (ΚΕΠ) ότι είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις του Προτύπου CYS EN ISO 9001:2015. Η πιστοποίηση αφορά στη δραστηριότητα Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νοσηλευτές / μαίες και άλλες επαγγελματικές ομάδες σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία. Ταυτόχρονα, ο Τομέας Εκπαίδευσης έλαβε από το The International Certification Network (IQNET), μέλος του οποίου είναι η ΚΕΠ, πιστοποιητικό αναγνώρισης της εφαρμογής και διατήρησης Συστήματος Ποιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Προτύπου CYS EN ISO 9001:2015,για τη δραστηριότητα Design, organization and implementation of education al programs for nurses and midwives as well as other occupational groups on health-relatedtopics

Στόχος του Προτύπου CYS EN IS O 9001:2015 είναι να διασφαλίζει ότι ένας οργανισμός διατηρεί και εφαρμόζει ένα υψηλού επιπέδου Σύστημα Ποιότητας όσον αφορά στις υπηρεσίες που παρέχει, εξασφαλίζοντας έτσι τη συνεχή ικανοποίηση των εργαζομένων σε αυτόν αλλά και των πελατών του. Η πιστοποίηση του Συστήματος Ποιότητας του Τομέα Εκπαίδευσης με το πιο πάνω πολύ σημαντικό Πρότυπο, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της ΔΝΥ να συμβάλλει (δια του Τομέα Εκπαίδευσης), στην συνεχή κατάρτιση και επαγγελματική ανάπτυξη των νοσηλευτών και μαιών. Τεκμηριώνει επίσης, τον επαγγελματισμό και επάρκεια των μελών του Τομέα Εκπαίδευσης και των συνεργατών τους στο σχεδιασμό, οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αφού οι απαιτήσεις του Προτύπου είναι πολύ υψηλές.

Σύμβουλος του Τομέα Εκπαίδευσης για προετοιμασία για την τελική επιθεώρηση ήταν η εταιρεία ΜanSystems Business Consultants. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όλα τα μέλη του Τομέα Εκπαίδευσης έτυχαν εκπαίδευσης που αφορούσε σε όλο το φάσμα του Προτύπου και εξοικειώθηκαν με τις απαιτήσεις του.

Ο Τομέας Εκπαίδευσης της ΔΝΥ του Υπουργείου Υγείας, συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2013 ως μέρος του στρατηγικού σχεδίου της ΔΝΥ, ώστε να παρέχει ευκαιρίες Συνεχούς Επαγγελματικής Ανάπτυξης  στους νοσηλευτές και μαίες της Κύπρου. Στελεχώνεται από πέντε Νοσηλευτικούς Λειτουργούς Γενικής Νοσηλευτικής και από ένα Νοσηλευτικό Λειτουργό της Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας. Όλοι έχουν σημαντική εμπειρία στη Νοσηλευτική Εκπαίδευση και είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου επιπέδου μάστερ ή διδακτορικού. Ο Τομέας Εκπαίδευσης, σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σχετιζόμενα με την υγεία, ποικίλης διάρκειας και θεματολογίας, τα οποία παρακολουθούν νοσηλευτές και μαίες του κρατικού και ιδιωτικού τομέα αλλά και άλλοι επαγγελματίες. Διατηρεί μνημόνια συνεργασίας με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











4547