Νοσηλευτές ΠΑΣΥΔΥ για ΓεΣΥ: Αυτά τα προβλήματα χρήζουν άμεσης επίλυσης


«Τα κρατικά Νοσηλευτήρια, θεωρούμε ότι δεν είναι σε πλήρη ετοιμότητα να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις του νέου συστήματος Υγείας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου σε σχέση με την έναρξη λειτουργίας του ΓΕΣΥ καταθέτει τις καταρχήν εκτιμήσεις του.

«Εδώ και 4 μέρες έχει μπει σε εφαρμογή το πολυπόθητο – πολυαναμενόμενο για όλους ΓΕΣΥ, ένα ιστορικό γεγονός για το τόπο μας, το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός μεταρρύθμισης και κατάκτησης στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας .

Τις πρώτες μέρες, όπως αναφέρει ο ΟΑΥ όλα κύλησαν ομαλά και το Λογισμικό ξεπέρασε τις προσδοκίες του, όμως ουσιαστικά το πραγματικό τεστ αντοχής τώρα θα αρχίσει, και θα πρέπει όλοι μας να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχει.

Οι προσδοκίες των πολιτών είναι τεράστιες, όπως και το δικαίωμα τους σε ισότιμη λήψη φροντίδας υγείας ασφαλούς και ποιοτικής. Ο Κύπριος πολίτης πρέπει επιτέλους να έχει αυτό που του αξίζει – την επιλογή του γιατρού και του Νοσηλευτηρίου της προτίμησης του ανεξαρτήτως της Κοινωνικής και Οικονομικής του κατάστασης και πρόσβαση την ίδια ώρα σε ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίας υγείας.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει όλα τα νοσηλευτήρια κρατικά και ιδιωτικά να συμμετείχαν – δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε και τώρα τα Αυτόνομα Κρατικά Νοσηλευτήρια θα πρέπει να αναλάβουν πολύ μεγαλύτερο βάρος.

Τα κρατικά Νοσηλευτήρια παρόλο που καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθούν θεωρούμε ότι δεν είναι σε πλήρη ετοιμότητα να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις του νέου συστήματος Υγείας και κατ΄ επέκταση στις απαιτήσεις των πολιτών.

Ανάμεσα στα διάφορα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης είναι:

*Θέματα στελέχωσης σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό.

*Ιδιαίτερα για το Νοσηλευτικό Προσωπικό και για Φροντιστές Υγείας

- Παρατηρείται καθυστέρηση των διαδικασιών για την πρόσληψη των 60 νέων Νοσηλευτών.

- Δεν έχει εξευρεθεί ικανοποιητικός αριθμός Φροντιστών Υγείας λόγω των κριτηρίων που είχαν τεθεί από τον ΟΚΥΠΥ.

- Δεν έχει τροχιοδρομηθεί διαδικασία αντικατάστασης αφυπηρετήσεων και μακροχρόνιων αδειών ασθενείας.

- Δεν διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον η απεξάρτηση – Υπ. Ασθενοφόρων από τα ΤΑΕΠ.

- Οι διαδικασίες γενικά, συνεχίζουν να είναι χρονοβόρες ενώ ευελπιστούσαμε ότι με την αυτονόμηση να γίνονταν λιγότερο πολύπλοκες και χρονοβόρες.

Για όλα τα πιο πάνω και για αρκετά άλλα είναι που ανησυχούμε και θα πρέπει όλοι μαζί Υπουργείο Υγείας, Διοικητικό Συμβούλιο και Λειτουργοί του ΟΚΥπΥ, καθώς και εμείς ως εργαζόμενοι να καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεων μας, μακριά από συγκρούσεις και ακρότητες, να φροντίσουμε ώστε τα Δημόσια Νοσοκομεία να ενδυναμωθούν στον μέγιστο δυνατόν βαθμό.

Όραμα και στόχος όλων μας πρέπει να είναι τα Δημόσια Νοσοκομεία να καταστούν ο πραγματικός πυλώνας του ΓεΣΥ».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











454