Νίκος Μωυσέως: «Ζητούμε καλύτερη λειτουργία των κρατικών νοσηλευτηρίων»


O Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως σε δηλώσεις του στο Ygeia – News θεωρεί ως τα δυο μεγάλα προβλήματα του τομέα της υγείας, την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων και την προώθηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας. «Πρώτιστο μέλημα του Υπουργείου Υγείας», επισημαίνει, «θα πρέπει να είναι να ετοιμάσει στρατηγική που να αμβλύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες που επισκέπτονται τα κρατικά νοσηλευτήρια».

«Αναγνωρίζουμε απόλυτα τις δυσκολίες λόγω του αυξημένου αριθμού πολιτών που έχουν ανάγκη σήμερα τα κρατικά νοσηλευτήρια λόγω της κρίσης. Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να ετοιμάσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης που να αμβλύνει αυτό το πρόβλημα», προσθέτει.

Ο κ.Μωυσέως ζητά να μειωθούν οι λίστες αναμονής και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς, να ελεγχθούν απόλυτα τα ωράρια των εργαζομένων και να εξευρεθούν τρόποι αύξησης της παραγωγικότητάς τους.

Σε σχέση με το Γε.ΣΥ θεωρεί πως «η ανάγκη λειτουργίας του Γε.ΣΥ γίνεται κάθε μέρα πιο επιτακτική. Το 2016 είναι έτος κλειδί για την προώθηση του ΓΕΣΥ. Ο Οργανισμός Ασφάλισης και Υγείας θα πρέπει να προχωρήσει προς την προώθηση του μηχανογραφικού συστήματος, την προώθηση συμφωνίας με τους προμηθευτές για να είναι έτοιμο για να λειτουργήσει το Γε.ΣΥ».

Καταλήγοντας ο κ. Μωυσέως αναφέρει πως το «Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να προωθήσει τις σχετικές νομοθεσίες το συντομότερο δυνατό και να προχωρήσει στην αυτονόμηση των νοσοκομείων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











297