Νέο Θεραπευτικό Κέντρο στην Πάφο εγκαινίασε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα


Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου, τέλεσε την Παρασκευή τα εγκαίνια του Θεραπευτικού Κέντρου Αρχάγγελος Μιχαήλ, (Archangel Michael Hospice), στο Μέσα Χωριό Πάφου, στην παρουσία του Πατριάρχη των Λατίνων της Ιερουσαλήμ Fouad Tual.

Μιλώντας στην τελετή εγκαινίων, ο κ. Φωτίου είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Κυβέρνηση εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για τη σημαντική κοινωνική εργασία που επιτελείται συνεχώς από την Εκκλησία των Λατίνων στην Κύπρο και διαβεβαίωσε ότι, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η Κυβέρνησή του, θα στηρίξουν όλες τις θρησκευτικές ομάδες στην Κύπρο ως ενσωματωμένο και αναπόσπαστο συστατικό της κυπριακής κοινωνίας. Διαβεβαίωσε, επίσης, για τη δική του δέσμευση στην προώθηση των θεμάτων που αφορούν τις θρησκευτικές ομάδες στην Κύπρο.

Ο Επίτροπος Προεδρίας, αναφερόμενος στο Θεραπευτικό Κέντρο, είπε ότι η ονομασία του δεν είναι τυχαία, εφόσον ο Αρχάγγελος Μιχαήλ τυγχάνει θρησκευτικής ευλάβειας από Μουσουλμάνους, Εβραίους, Ορθόδοξους, Ρωμαιοκαθολικούς και άλλους, και είναι ο προστάτης των ασθενών. Εξήρε επίσης τις προσπάθειες των εθελοντών και των Λατίνων στην Πάφο που συνέβαλαν στη δημιουργία του Κέντρου, το οποίο θα παρέχει δωρεάν φροντίδα σε πάσχοντες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











944