Νέο Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ: Θα διαφυλάξουμε τους στόχους ίδρυσης της Συντεχνίας μας


Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι), το οποίο καταρτίστηκε σε σώμα στις 27 Ιουνίου 2016.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 τηρουμένων των καταστατικών διαδικασιών διεξήχθησαν οι νενομισμένες εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., με αθρόα προσέλευση των ιατρών – μελών των Κρατικών Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και Κέντρων Υγείας.

Ο έφορος εκλογών συγκάλεσε την πρώτη συνεδρίαση των εκλεγέντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στις 27 Ιουνίου 2016, για καταρτισμό του σε σώμα.

Το νέο Δ.Σ. της συντεχνίας έχει ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Δρ. Σωτήρης Κούμας

Αντιπρόεδρος: Δρ. Άδωνης Ελευθερίου

Γραμματέας: Δρ. Πέτρος Κατσιολούδης

Ταμίας: Δρ. Χρύσανθος (Άθως) Γεωργίου

Εκπρόσωπος Τύπου: Δρ. Φραγκίσκος Φραγκόπουλος

Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου: Δρ. Βασίλης Βασιλειάδης

Μέλη: Βασιλειάδου Ευανθία, Γεωργίου Γιώργος, Γρηγορίου Ιωάννα, Ιωαννίδου Φαίδρα, Καρανικόλας Παναγιώτης, Κοκκινόφτας Γιώργος, Μιχαήλ Άριστος, Μιχαήλ Φοινικούλα, Νικολάου Στέλλα, Ορφανίδου Δέσπω, Σαμαρτζής Λάμπρος, Χ’’Παπα Φωτούλα, Χριστοδούλου Ιωάννα, Ανδρέου Ειρήνη.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. καλεί όλους τους ιατρούς των Κρατικών Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και Κέντρων Υγείας σε ενότητα, ομόνοια και συσπείρωση γύρω από την συντεχνία, με σκοπό την θωράκιση της στον αγώνα για διεκδίκηση και επίτευξη των στόχων μας, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική περίοδο με τις τόσες διεργασίες στον τομέα της υγείας γενικά και ειδικότερα στον δημόσιον τομέα.

Επίτευγμα που προαπαιτεί ως απαραίτητη προϋπόθεση την βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας όλων των ιατρών του δημοσίου τομέα, μονίμων και μη μονίμων, που με την σειρά του θα διασφαλίσει την βιωσιμότητα των Κρατικών Νοσηλευτηρίων προς όφελος του Κύπριου ασθενή.

Το νέο Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. θεωρεί, ότι ο δρόμος που έχει χαραχθεί από το απερχόμενο Δ.Σ., ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, πολυεπίπεδα, σε θέματα όπως:

1. η αυτονόμηση (διοικητική και οικονομική)/ πρωτοβάθμια περίθαλψη,

2. δομές/ στελέχωση κλινικών/ τμημάτων προ της αυτονόμησης, επίλυση του εργασιακού καθεστώτος όλων των ιατρών με βασική προϋπόθεση την διατήρηση των θέσεων εργασίας,

3. βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας στα πλαίσια του νόμου «περί της οργάνωσης του χρόνου εργασίας του 2002» και της άμεσης διασύνδεσης με το θέμα της υπερωριακής αποζημίωσης,

4. διεκδίκηση παροχής κινήτρων για παραμονή και προσέλκυση ιατρών,

5. πρόγραμμα εκπαίδευσης ιατρών του δημοσίου τομέα,

θα πρέπει να θεωρηθεί ως οδικός χάρτης με στόχους προς επίλυση, μέσω ενός ειλικρινούς και δομημένου διαλόγου με την εργοδοτική πλευρά.

Παράλληλα λαμβάνοντας υπόψη την συσσωρευμένη εμπειρία των προηγουμένων ετών, έχει αποφασίσει στην πρώτη του συνεδρία, τη δημιουργία επιτροπής με σκοπό την κατάθεση εισηγήσεων προς καταστατικές αλλαγές που θα εκσυγχρονίσουν την λειτουργία της συντεχνίας μας, ενώ άμεση προτεραιότητα θα δοθεί στην έναρξη διαλόγου σε σχέση με τη συμμετοχή και ρόλο των Κρατικών Δημοσίων Νοσηλευτηρίων σε θέματα Πανεπιστημιακών Ιατρικών Σχολών.

Θα ήταν βεβαίως μεγάλη μας παράβλεψη η μη αναφορά στην προσπάθεια που θα αναπτυχθεί για την περαιτέρω συνεργασία μας με τον ΠΙΣ, που επανειλημμένα έχει εκφράσει τη στήριξη του προς τους ιατρούς του δημοσίου τομέα, καθώς και με τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας. Ιδιαίτερη θέση ασφαλώς στην προσπάθεια αυτή θα έχουν οι σχέσεις με τους ασθενείς, οι οποίοι δικαιούνται να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου ιατρική περίθαλψη στα Κρατικά Νοσηλευτήρια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο σεβόμενο τις απόψεις όλων των μελών του είναι πάντοτε ανοικτό σε διάλογο. Για σκοπούς διαφάνειας όλα τα αιτήματα από τα μέλη της συντεχνίας προς αυτήν, θα υποβάλλονται γραπτώς. Θέματα που αφορούν το εργασιακό μέλλον των ιατρών του Δημοσίου Τομέα Υγείας, θα τεθούν στην κρίση της Γενικής Συνέλευσης.

Δίνουμε υπόσχεση προς όλους ανεξαίρετα ότι θα διαφυλάξουμε τους στόχους ίδρυσης της Συντεχνίας μας και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τους αγώνες μας για να επιτύχουμε το όραμα και τους στόχους όπως αυτοί διαμορφώθηκαν στις αντίξοες συνθήκες που καλούμαστε να υπηρετήσουμε και να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε με τη ψήφο σας.

Σας ευχαριστούμε! Όλοι μαζί, ενωμένοι, συσπειρωμένοι, έχουμε τη δύναμη να πετύχουμε! Μαζί για να ανακτήσουμε την ιδιαιτερότητα του ιατρικού επαγγέλματος και του απαραίτητου σεβασμού».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
283