Νέα έκκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς τους παρόχους υγείας να γίνουν συνεργάσιμοι


ΚΥΠΕ - Νέα έκκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη προς όλους τους παρόχους υγείας ή όλους τους εμπλεκόμενους στο σύστημα υγείας «επιτέλους να γίνουν πιο συνεργάσιμοι ώστε να αποδοθεί στον κάθε πολίτη ένα Γενικό Σύστημα Υγείας, όπως οφείλει το κράτος.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην την ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ την Τρίτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως «είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ που τώρα εφαρμόζει ΓΕΣΥ".
Συνεχίζοντας παρατήρησε ότι υπάρχουν κάποιες αδυναμίες και γνωρίζουμε ότι απαιτείται υπομονή, προσθέτοντας ότι είναι μια επανάσταση στον τομέα της Υγείας και είναι ένα σχέδιο που πιθανόν να βρίσκει κάποιους διαφωνούντες, όμως σημείωσε, μέσα από τη συνεργασία θα πρέπει να το κάνουμε να δουλέψει.
Είπε ακόμα ότι στη νομοθεσία που διέπει την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, περιέχονται πρόνοιες που αν και εφόσον παρατηρηθούν κάποιες αδυναμίες ή ελλείψεις, να διορθωθούν, προσθέτοντας ότι αυτό είναι που πρέπει να έχουμε κατά νου και έτσι να συμβάλουμε όλοι ώστε να πετύχει. Kαλώ για άλλη μια φορά, όλους τους παρόχους υγείας ή όλους τους εμπλεκόμενους στο σύστημα υγείας επιτέλους να γίνουν πιο συνεργάσιμοι ώστε να αποδοθεί στον κάθε πολίτη ένα Γενικό Σύστημα Υγείας, όπως οφείλει το κράτος, είπε ο Πρόεδρος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











341