Ν. Παπαδόπουλος: Να εφαρμοστεί τάχιστα το ΓΕΣΥ


Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, όπως η αυτονόμηση και αναδιοργάνωση των κρατικών νοσηλευτηρίων, πρέπει να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, λέγοντας παράλληλα ότι «θα πρέπει να εφαρμοστεί τάχιστα το Γενικό Σχέδιο Υγείας».

Ο κ. Παπαδόπουλος και αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ επισκέφτηκαν το πρωί το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας (ΓΝΛ), συνομίλησαν με ασθενείς στο Ογκολογικό Τμήμα και ενημερώθηκαν από τον Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή Γιαννάκη Κυαμίδη για τα ζητήματα που απασχολούν προσωπικό και ασθενείς, αλλά και το Ογκολογικό Τμήμα

«Ακούσαμε πολλά που μας έχουν προβληματίσει», είπε ο κ. Παπαδόπουλος μετά τη συνάντηση και αναφέρθηκε τόσο σε λύσεις που έχουν δοθεί, αλλά και σε προβλήματα που δεν έχουν ακόμη επιλυθεί, όπως η υποστελέχωση, η έλλειψη διαθέσιμων κονδυλίων για εξοπλισμό και η ανάγκη αναδιοργάνωσης του ΓΝΛ.

Συνεχάρη εξάλλου τους λειτουργούς του νοσηλευτηρίου, γιατί όπως είπε, διεκπεραιώνουν κάτω από δύσκολες συνθήκες ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο και τους ευχαρίστησε εκ μέρους των ασθενών.

Από την πλευρά του ο κ. Κυαμίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για την επίσκεψη και είπε ότι είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει αναφορικά με τις ενέργειες για απάμβλυνση των προβλημάτων των ασθενών, αλλά και σχετικά με το Ογκολογικό Τμήμα.

Ερωτηθείς εξάλλου σε σχέση με αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ για υποβάθμιση του Ογκολογικού, ο κ. Κυαμίδης είπε ότι υπάρχει υποστελέχωση στο τμήμα, ενώ ενόψει της αναδιάρθρωσης και αυτονόμησης του ΓΝΛ, έχουν γίνει κάποιες διεργασίες για σωστή στελέχωση και για τον εξοπλισμό του. Έγνοια μας είναι να δίνουμε λύσεις και να βοηθούμε τον ασθενή, κατέληξε.

Στην αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής του κόμματος και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας Γεώργιος Προκοπίου, το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας Μενέλαος Κωμοδίκης και η Ανδρούλλα Ελευθερίου, σύμβουλος για θέματα υγείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











332