Ν. Νουρής: Μεταρρύθμιση τώρα στη Δημόσια Υγεία


O Βουλευτής του ΔΗ.ΣΥ Νίκος Νουρής μιλώντας σήμερα ανέφερε πως «μια κεφαλαιώδους σημασίας μεταρρύθμιση, που εκ των πραγμάτων αναμένεται να υλοποιηθεί μετά την έξοδο από το μνημόνιο και χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη των διεθνών δανειστών μας, είναι και αυτή της δημόσιας υγείας». Ο κ.Νουρής υπέδειξε πως η μεταρρύθμιση δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο αφού τα δημόσια, κυρίως νοσηλευτήρια βρίσκονται κυριολεκτικά στον αναπνευστήρα.

«Μέχρι την εφαρμογή όμως ενός Γε.ΣΥ με επίκεντρο τον ίδιο τον ασθενή», ανέφερε ο κ. Νουρής, «είναι εξαιρετικά σημαντικό να υιοθετηθούν μεταρρυθμιστικές πολιτικές με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα,, όπως η διοικητική και οικονομική αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, αλλά και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση των μεγάλων λιστών αναμονής. Είναι γι’ αυτό που χαιρετίζουμε την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας για διεύρυνση του πεδίου των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με τη μέθοδο του κουπονιού».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, ο κ. Νίκος Νουρής αναφέρθηκε και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη επισημαίνοντας πως: «Μεσοπρόθεσμα θα πρέπει να εισαχθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη για όλους τους πολίτες και η παροχή της απαραίτητης φαρμακευτικής αγωγής ώστε να φτάσουμε στον τελικό στόχο της εφαρμογής ενός αξιόπιστου και οικονομικά βιώσιμου Γε.ΣΥ που θα εξυπηρετεί τον λαό και δεν θα αποτελεί κίνδυνο κατάρρευσης της οικονομίας. «Τώρα είναι η ώρα», συνέχισε, «που όλοι θα πρέπει να τοποθετηθούμε ευθαρσώς για το ποιο ακριβώς σύστημα υγείας θέλουμε. Με την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί ακριβής κοστολόγηση υπηρεσιών,, και θα εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας, κρίνω σαν ρεαλιστική και πρακτικά εφαρμόσιμη την εισήγηση του Υπουργού Υγείας, για υιοθέτηση ενός μονοασφαλιστικού μοντέλου με δυνατότητα μετεξέλιξης του σε πολυασφαλιστικό,, εάν αυτό σε βάθος χρόνου αποδειχθεί ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











378