Ν. Αναστασιάδης: Η Πολιτεία δίπλα στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Telethon


Το ΤΕLΕΤΗΟΝ Κύπρου είναι για πάνω από 20 χρόνια ένας θεσμός διαρκούς προσφοράς, ανθρώπινης αλληλεγγύης και συνάμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, ανέφερε στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Από αυτό το βήμα και με το μήνυμα του TELETHON, «Ας μιλήσει η καρδιά μας», σημείωσε, στέλνουμε και φέτος, όλοι μαζί, μηνύματα ανθρωπιάς και ελπίδας προς τους πάσχοντες από νευρολογικές, νευρομυϊκές και άλλες γενετικές παθήσεις, συνανθρώπων μας. «Ας μιλήσει η καρδιά μας», είπε χαριτολογώντας, «και ακόμα σε όσους την έχουν διορθώσει τελευταίως, που μπορεί να μιλά καλύτερα, στεκόμαστε και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη».

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λειτουργεί ως ένα Διεθνές Κέντρο Αριστείας και Περιφερειακό Κέντρο Αναφοράς στην προσφορά εξειδικευμένων κλινικών και εργαστηριακών ιατρικών υπηρεσιών, στη διεξαγωγή ανταγωνιστικής πρωτοποριακής έρευνας και στην παροχή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης που λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2012.

Πρόκειται για μεταπτυχιακή Σχολή, σημείωσε, που αξιοποιώντας το επιστημονικό προσωπικό, τις γνώσεις, την εμπειρία και τις υποδομές του Ινστιτούτου, δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα στους νέους μας να παραμείνουν στον τόπο τους και να παλέψουν για μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και για τους συνανθρώπους τους.

Είπε πως το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ένας μη κυβερνητικός, δικοινοτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που λειτουργεί από τον Ιούνιο του 1990, καλύπτει πλήρως το τρίπτυχο της προσφοράς σε υπηρεσίες, έρευνα και εκπαίδευση, κατακτώντας τον κύριο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ασθενών. Είμαστε υπερήφανοι, σημείωσε, για το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου γιατί αποτελεί ένα κέντρο επιστημονικής αριστείας.

Στον ευγενή στόχο της αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής των ασθενών, συνέχισε ο Πρόεδρος, σημαντική είναι και η συμβολή του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, που από το 1986 στηρίζει παντοιοτρόπως τα μέλη του. Διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα είναι αρωγός ανεξάρτητα των οικονομικών δυσχερειών και πως η ετήσια συνεισφορά των 8 εκ. είναι οπωσδήποτε ελάχιστη συνεισφορά.

Η συνεργασία του Συνδέσμου με το Ινστιτούτο, είπε, δεν θα μπορούσε να μην ήταν επιτυχής. «Η αγάπη και το αληθινό ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο και το πάθος για την επιστήμη και το έργο σας, είναι αυτό που σας κρατά ακμαίους και σας δίνει δύναμη όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίστε με το ίδιο ζήλο και πίστη γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από ελπίδα, αγάπη και συμπαράσταση», πρόσθεσε.

Γνωρίζουμε, είπε, πως για την επίτευξη των στόχων και σκοπών σας, μας χρειάζεστε όλους. Χρειάζεστε τη στήριξη και την υποστήριξη της πολιτείας και των πολιτών, σημείωσε, για να μπορέσετε να συνεχίσετε την προσφορά σας, αλλά και να διευρύνετε ποιοτικά και ποσοτικά το πεδίο της δραστηριότητάς σας. «Με την ευκαιρία, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σας στο δύσκολο έργο σας και θα σας στηρίζουμε σε κάθε σας προσπάθεια. Ιδιαίτερα τώρα, που η χώρα μας προσπαθεί να βγει από τα δύσκολα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει. Να είστε, όμως, σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε μάθει να μη λυγίζουμε, αλλά να συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά και πιο δυναμικά», συμπλήρωσε.

Χαιρετισμούς απηύθυναν και ο Επικεφαλής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Λεωνίδας Φυλακτού, καθώς ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Παύλος Φωτιάδης. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











385