Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Γεροσκήπου με το ιδιωτικό νοσοκομείο «Ίασις»


Ο Δήμος Γεροσκήπου και το ιδιωτικό νοσοκομείο «Ίασις» υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος INCA («Inclusive Introduction of Integrated Care»), το οποίο προβλέπει τη χρήση μιας διαδικτυακής πλατφόρμας (e-Services) για την αναβάθμιση της επικοινωνίας των δημοτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων πληθυσμού με τους γιατρούς και τους φροντιστές τους, με τη χρήση της από το σπίτι ή από ενδεικνυόμενους χώρους (ΣΚΕ Γεροσκήπου).

Εκ μέρους του Δήμου Γεροσκήπου, το μνημόνιο υπέγραψε ο Δήμαρχος Μιχάλης Παυλίδης και εκ μέρους του «Ίασις», ο Διευθυντής του Φίλιππος Κρητιώτης.

Ο Διοικητικός Λειτουργός του Δήμου Γεροσκήπου και υπεύθυνος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Κώστας Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων( ΚΥΠΕ), ανέφερε πως στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ενταχθούν οι ηλικιωμένοι του Δήμου Γεροσκήπου με καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά νοσήματα. «Αυτό», είπε, «γίνεται γιατί αυτά τα δύο νοσήματα αποτελούν τις μεγαλύτερες αιτίες θνησιμότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, η πλατφόρμα βρίσκεται στα αρχικά στάδια υλοποίησής της, ενώ στην πορεία θα ανακοινωθούν-όπως ανέφερε- και οι αριθμοί των ασθενών που πάσχουν από τις συγκεκριμένες ασθένειες. «Στόχος μας», κατέληξε, «είναι να προσφερθεί μια καινοτομία στον τομέα της υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











456