Μνημόνιο συνεργασίας με τον αναγνωρισμένου κύρους Οργανισμό NICE προωθεί το Υπ. Υγείας


Τη συνομολόγηση μνημονίου συνεργασίας με το Εθνικό Ινστιτούτο για την Αριστεία στην Υγεία του Ηνωμένου Βασιλείου (National Institute for Health and Care Excellence-NICE), έναν από τους εγκυρότερους Οργανισμούς στον τομέα της υγείας διεθνώς, προωθεί το Υπουργείο Υγείας διά του Υπουργού Φίλιππου Πατσαλή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το ενδιαφέρον για τη συνομολόγηση του μνημονίου είναι αμοιβαίο και από πλευράς NICE, και η δυνατότητα αυτή αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης του κ. Πατσαλή με τον καθ. David Haslam, πρόεδρο του NICE, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προσπάθεια αυτή του Υπουργείου Υγείας θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, στη βάση διεθνών προτύπων και πρακτικών και μέσα από πρότυπα διεθνούς αριστείας. Η συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας, έδωσε ακόμη την ευκαιρία για συζήτηση πρόσθετων τρόπων ανάπτυξης και ενδυνάμωσης της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας, ενώ έγινε και ανασκόπηση της μέχρι τώρα συνεργασίας των δύο μερών.

Η συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού NICE, άρχισε πριν από μερικούς μήνες και σκοπός είναι να εντατικοποιηθεί το επόμενο διάστημα, καθώς ο NICE προσφέρει την έξωθεν καλή μαρτυρία για τα διεθνή πρότυπα και τις άριστες διεθνείς πρακτικές που το Υπουργείο Υγείας επιδιώκει να εφαρμόσει στα κρατικά και ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Από πλευράς του ο καθ. Haslam εξέφρασε ευαρέσκεια για τη συνάντηση με τον Υπουργό, επισημαίνοντας την ετοιμότητα του NICE να συνεργαστεί ακόμη στενότερα με το Υπουργείο Υγείας και την Κύπρο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











366