Μνημόνιο συνεργασίας Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου και Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου


Στις 20 Δεκεμβρίου το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου (ΑΣΚ) και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο Οργανισμών προς υλοποίηση δράσεων που αφορούν κοινά πεδία συνεργασίας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη από τους Προέδρους των δύο Οργανισμών, Δρα. Χρύσανθο Γεωργίου εκ μέρους του ΑΣΚ και Δρα Ιωάννη Τουμαζή εκ μέρους του ΘΟΚ, οι οποίοι υπογράμμισαν τη συμβολή του πολιτισμού στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και τη σημασία της θεατρικής παρέμβασης ως ενός εργαλείου διαμόρφωσης στάσεων, αφύπνισης αλλά και θεραπευτικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των Συμβαλλομένων Μερών θα δοθεί προτεραιότητα στην πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης που να πραγματεύεται πτυχές σχετικές με την χρήση/εξάρτηση, η οποία θα πλαισιώνεται από συζήτηση και/ή εργαστήρια. Παράλληλα, θα συνεχίσει η παροχή από τον ΘΟΚ δωρεάν εισιτηρίων για θεατρικές παραστάσεις μέσα στα πλαίσια της παροχής υγιούς απασχόλησης παιδιών και νέων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες καθώς και στρατιωτών ή ατόμων ενταγμένων σε θεραπευτικά προγράμματα, ενώ οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν επίσης μέσα στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας κατά των Ναρκωτικών και της Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ μέσω πραγματοποίησης ειδικά αφιερωμένης παράστασης.

Τόσο ο Πρόεδρος του ΑΣΚ όσο και ο Πρόεδρος του ΘΟΚ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επίτευξη της μεταξύ τους συνεργασίας αφού είναι κοινή παραδοχή ότι ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ασπίδα ενάντια σε εξαρτητικές συμπεριφορές. Υπογράμμισαν δε, τη σημασία εφαρμογής τέτοιων συνεργασιών μεταξύ θεσμών, φορέων και οργανώσεων από τον κρατικό και μη τομέα, ιδιαίτερα σε εποχές τόσο δύσκολες, οι οποίες προστάζουν την μέγιστη αξιοποίηση πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











295