Μήνυμα Επίτροπου Εθελοντισμού για τη Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Σήμερα και ύστερα από προσπάθειες δεκαετιών, τα άτομα με αναπηρία έχουν επιτύχει τη θεσμοθέτηση των δικαιωμάτων τους και η Κύπρος κύρωσε τη Σύμβαση το 2011 η οποία ξεκάθαρα κάνει λόγο για σεβασμό για την εγγενή αξιοπρέπεια, ατομική αυτονομία, τη μη διάκριση και τη πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή και ενσωμάτωση στην κοινωνία, αναφέρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, με αφορμή τη Διεθνή Μέρα για άτομα με αναπηρίες.

Αναφέρει ακόμη πως ο σεβασμός για τη διαφορετικότητα και αποδοχή των ατόμων με αναπηρίες, η ισότητα ευκαιριών, η προσβασιμότητα, ο σεβασμός για τις εξελισσόμενες δυνατότητες των παιδιών με αναπηρίες και ο σεβασμός για το δικαίωμα των παιδιών με αναπηρίες να διαφυλάξουν την ταυτότητά τους, είναι μερικές από τις πρόνοιες της Σύμβασης.

Ο κ. Γιαννάκη αναφέρει επίσης ότι οι κυβερνήσεις καλούνται σε συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και την κοινωνία των πολιτών να επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, στην κάλυψη των βασικών αναγκών τους και στην εξασφάλιση της κοινωνικής ένταξης και συμμετοχής τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











290