Μηδενική η πιθανότητα μόλυνσης των συνεπιβατών του Ισραηλινού, επανέλαβε ο Υπουργός Υγείας


Τη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για τους συνεπιβάτες του Ισραηλινού που θεωρήθηκε ως ύποπτος φορέας του ιού Έμπολα και έφθασε την Κυριακή στην Κύπρο με πτήση των Αυστριακών Αερογραμμών, έδωσε εκ νέου τη Δευτέρα ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής. Υπενθυμίζεται ότι ο Ισραηλινός, που ξεκίνησε το ταξίδι του από την Πολιτεία Κονέκτικατ των ΗΠΑ, κατόπιν συνεννόησης με τις κυπριακές Αρχές δεν αποβιβάστηκε τελικά στη Λάρνακα και ταξίδεψε πίσω στη Βιέννη με το αεροπλάνο με το οποίο ήρθε στην Κύπρο.

«Δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τους συνεπιβάτες του και δεν πρόκειται να παρουσιάσουν οποιαδήποτε συμπτώματα που να έχουν σχέση με το περιστατικό αυτό. Εάν κάποιος αρρωστήσει, θα είναι για άλλο λόγο», υπογράμμισε ο Φίλιππος Πατσαλής. «Είναι μηδενική η πιθανότητα μόλυνσης γιατί ο άνθρωπος αυτός δεν έχει τον ιό του Έμπολα, ήταν χαμηλού ρίσκου γιατί έχει έρθει σε κοντινή επαφή με άτομα στη Λιβερία και δεν έχει αναπτύξει πυρετό, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί, δεν είναι δυνατό να μεταδώσει», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

«Αυτή η ιστορία», συνέχισε, «έχει ολοκληρωθεί και αυτό που μας έχει μείνει είναι ότι μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης, αλλά και το γεγονός ότι κανένας εκ των επιβατών δεν διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο. Το σχέδιο δράσης, τόσο από πλευράς των εμπλεκόμενων Υπουργείων όσο από πλευράς της Hermes δούλεψε όπως έπρεπε, υπήρξε ο απαιτούμενος συντονισμός και η όλη προσπάθεια πήγε πολύ καλά».

Ερωτηθείς εκ νέου γιατί αφέθηκε να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ, ο κ. Πατσαλής σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει αυτή την πληροφόρηση. «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι βρισκόταν υπό περιορισμό και του λαμβανόταν η θερμοκρασία δύο φορές την ημέρα. Δεν έχουμε περισσότερη πληροφόρηση», κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











229