ΜΕΠ: Γνωμοδότηση επί της νομιμότητας μεταφοράς των δημοσίων υπαλλήλων ζήτησε η ΠΑΣΥΔΥ


Η νομιμότητα των προτάσεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων και άπτονται των εργασιακών ζητημάτων τέθηκε ως το μείζον θέμα από την ΠΑΣΥΔΥ κατά την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού(ΜΕΠ). Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το ygeia-news, η ΠΑΣΥΔΥ ζήτησε όπως διερευνηθεί από την Υπηρεσία Δημόσιας Διοίκησης και υπάρξει γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία σε σχέση με το πιο πάνω, και ειδικότερα ως προς το κατά πόσο είναι νόμιμη η μεταφορά των δημοσίων υπαλλήλων στους υπό ίδρυση αυτόνομους Οργανισμούς. Συναφώς, μάλιστα, κατατέθηκαν από την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ περί του αντιθέτου αποφάσεις Δικαστηρίου. «Θα διερευνηθεί από την Υπηρεσία Δημόσιας Διοίκησης και όταν δοθεί η απάντηση που να νομιμοποιεί τις προτάσεις του Υπουργού, θα προχωρήσουμε σε βάθος συζήτηση των προτάσεων», ανέφερε στο ygeia-news άριστα ενημερωμένη πηγή.

Στην πρώτη συνάντηση στην ΜΕΠ παρευρέθηκε ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, ο οποίος ανέπτυξε και εξήγησε τις πρόνοιες του νομοσχέδιου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού, η οποία γίνεται μεταξύ της ΠΑΣΥΔΥ και του Υπουργείου Οικονομικών και στην οποία πρώτη συνάντηση είθισται ο Υπουργός να παρευρίσκεται. «Στη συνάντηση, είχα την ευκαιρία να περιγράψω πώς τα νομοσχέδια θα αναβαθμίσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια της Κύπρου. Υπάρχουν κάποια νομικά θέματα που έχουν εγερθεί από την ΠΑΣΥΔΥ και αφορούν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, τα οποία θα εξεταστούν με τη Νομική Υπηρεσία. Ο διάλογος αυτός θα συνεχιστεί με το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να συμφωνήσουμε και να ολοκληρωθούν τα προσχέδια των νομοσχεδίων για να μπορούμε, μέσω του Υπουργικού Συμβουλίου, να καταλήξουν στη Βουλή για ψήφιση», ανέφερε ο κ. Πατσαλής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











614