Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ: Είκοσι χρόνια πολυσχιδούς προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας


Τα θερμά συγχαρητήρια, εκ μέρους της Πολιτείας, εξέφρασε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, σε όσους εργάστηκαν και εργάζονται αφειδώλευτα για το πολύπλευρο και πολυσήμαντο έργο του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, το οποίο γιόρτασε το βράδυ της Τετάρτης στη Λεμεσό τα 20χρονα του.

Σε χαιρετισμό του σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη μαρίνα Λεμεσού, ο κ. Ομήρου ανέφερε πως η Πολιτεία υποκλίνεται στο εικοσάχρονο πολύμορφο και ποιοτικό ανθρωπιστικό έργο του Μελάθρου και εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως αυτή η προσφορά θα συνεχίσει με την ίδια διάθεση στο μέλλον. «Τα 20 χρόνια ζωής του Μελάθρου αποτελούν, αναμφίβολα, μια εμβληματική πορεία γεμάτη ανθρωπιά και εθελοντική προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας», είπε ο Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας ότι, σήμερα, κάθε Κύπριος πολίτης μπορεί να απολαύει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει, αφού το Μέλαθρο έχει ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό και παρέχει ακόμη και δωρεάν υπηρεσίες σε άπορους ασθενείς. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε, το Μέλαθρο διαθέτει Μονάδα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, που εξειδικεύεται στην περίθαλψη και αποκατάσταση ασθενών με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς και ασθενών με παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Επίσης, διαθέτει εξωτερικά ιατρεία που καλύπτουν τις πλείστες ειδικότητες της ιατρικής, όπως παθολογία, καρδιολογία, ουρολογία, ακτινολογία κ.α., χημείο και στέγη ηλικιωμένων.

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας υπέδειξε παράλληλα το γεγονός πως υπηρεσίες της Μονάδας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης αξιοποιούνται τα τελευταία χρόνια και από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει προβεί από το 2007 σε σύναψη συμφωνίας με το Μέλαθρο για αγορά υπηρεσιών, με σκοπό τη θεραπεία και αποκατάσταση ασθενών με νευρολογικές παθήσεις.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μελάθρου, Ανδρέας Αγγελόπουλος ανέφερε πως το Μέλαθρον είναι η συνέχεια των αγώνων και των θυσιών των ηρώων μας, «στον ειρηνικό στίβο της ζωής», και αναλογιζόμενος την πορεία όσων ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια, είπε πως «επωμιστήκαμε ένα φορτίο και μια ευθύνη, περάσαμε από δυσκολίες και προβλήματα αλλά ποτέ δεν λυγίσαμε, γιατί πιστεύουμε στην ιερότητα του σκοπού, που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση και την περίθαλψη των αναξιοπαθούντων συναγωνιστών μας και όλων των άλλων συνανθρώπων μας». Ο κ. Αγγελόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Εκκλησία, την κυπριακή και ελληνική πολιτεία, τη Βουλή, τα κόμματα, εταιρείες, οργανωμένα σύνολα και όσους, ανώνυμους και επώνυμους πολίτες, στηρίζουν οικονομικά «και πίστεψαν στο όραμα μας». Υπενθυμίζοντας πως σε λίγες μέρες ο ίδιος θα παραδώσει τη σκυτάλη της Προεδρίας του Μελάθρου, ο Ανδρέας Αγγελόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «τα χέρια που θα παραλάβουν τα ηνία είναι στιβαρά και θα έχουν την απαιτούμενη συμπαράσταση».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ταινία αφιερωμένη στα 20χρονα του Μελάθρου, ενώ απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε οργανισμούς και άτομα που προσέφεραν και προσφέρουν στο έργο του.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1359