Μειώσεις της τάξης του 10% στις τιμές των φαρμάκων, ο στόχος του Υπουργείου Υγείας


Μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων της τάξης του 10% τις πρώτες μέρες του 2015 είναι ο στόχος του Υπουργείου Υγείας, όπως ο αρμόδιος Υπουργός Φίλιππος Πατσαλής δήλωσε σήμερα. Ο κ. Πατσαλής, μιλούσε έπειτα από συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Υγείας με τον Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (EFPIA), Richard Bergstrom, τον οποίο ενημέρωσε για τις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας στο πλαίσιο και της εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας(ΓΕΣΥ).

«Μετά από αυτή την ενημέρωση», είπε ο Υπουργός Υγείας, «συζητήσαμε το θέμα των φαρμάκων και πώς αυτό αναμένεται να αλλάξει με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και την υιοθέτηση παραμέτρων, όπως εχέμυθες συμφωνίες με τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες και αναμένεται να ρίξουν τις τιμές των φαρμάκων, αλλά και οι αλλαγές στο σύστημα τιμολόγησης».

Σύμφωνα με τον Φίλιππο Πατσαλή, η επικαιροποίηση των τιμών των φαρμάκων θα γίνει με το τέλος αυτής της χρονιάς, ώστε από τις πρώτες μέρες του 2015 να έχουμε μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων στη βάση της επικαιροποίησης των τιμών. «Επιπρόσθετα», συνέχισε, «μέσα στον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουμε ένα δημόσιο διάλογο επί κάποιων αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν εντός των ημερών και αφορούν αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική και στηρίζονται στις εισηγήσεις των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, αλλά κυρίως στις εισηγήσεις της μελέτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ώστε μετά από τον δημόσιο αυτό διάλογο να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τη νέα τιμολογιακή πολιτική. Η προσπάθεια είναι να έχουμε μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων της τάξης του 10%».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











318