Μεγάλη προσέλευση στην Ημερίδα του Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Frederick


Ιδιαίτερη ήταν η επιτυχία που σημείωσε η ειδική Ημερίδα που διοργάνωσε στις 19 Φεβρουαρίου το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick με θέμα:

«Η Συμβολή της Νοσηλευτικής στην Πρόληψη και Διαχείριση των Χρόνιων Ασθενειών».

Το Πανεπιστήμιο άνοιξε πέραν της κεντρικής αίθουσας εκδηλώσεων «Τάσσος Παπαδόπουλος» και δύο παράπλευρες αίθουσες σεμιναρίων από όπου οι ενδιαφερόμενοι που συνολικά ξεπέρασαν τους 350 μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις εργασίες από ειδικές οθόνες. Η Ημερίδα έκλεισε αργά το μεσημέρι στις 16:00, μετά από την ολοκλήρωση των τριών συνεδριών, των εισηγήσεων, και της συζήτησης που ακολούθησε κάθε συνεδρία.

Η Ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί και στη Λεμεσό, στις 26 Φεβρουαρίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού από τις 8.30-15.30.

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ο Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας κ. Ανδρέας Ξενοφώντος, η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Νοσηλευτικής και Μαιευτικής κ. Μαρία Μασιήνη και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΥΝΜ κ. Άρης Χωρατάς.

Η Ημερίδα είχε ως κύριο στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει Νοσηλευτές, φοιτητές της Σχολής Επιστημών Υγείας και άλλους επαγγελματίες υγείας για την πρόληψη και διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων, ένα θέμα που αποτελεί πρόκληση για την υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνία.

Η πρόοδος των επιστημών και της τεχνολογίας συνέβαλαν στην αύξηση της διάρκειας και της ποιότητας ζωής των ατόμων. Ωστόσο, η γήρανση του πληθυσμού, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η οικονομική κρίση και άλλοι παράγοντες οδηγούν στην αύξηση των χρόνιων νοσημάτων. Τα Συστήματα Υγείας προκαλούνται τώρα να δημιουργούν πολιτικές και στρατηγικές που θα συμβάλλουν στη διαχείρισή τους.Επιστήμονες, ασθενείς και οικογένειες καλούνται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της χρόνιας ασθένειας και στην ενδυνάμωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής προσκάλεσε το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου για να οργανώσει Ημερίδα με σκοπό να προσφέρει την ευκαιρία στους νοσηλευτές να ανανεώσουν τις γνώσεις τους ως απαραίτητη προϋπόθεση στην άσκηση του επαγγέλματος. Το Πανεπιστήμιο Frederick ανταποκρίθηκε, γιατί θεωρεί πως αυτές οι σημαντικές συνέργειες συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αναγκαία δια βίου εκπαίδευση των νοσηλευτών, η οποία δεν μπορεί να σταματά στο καθαρά ακαδημαϊκό πλαίσιο.

Ομιλητές με ειδικές γνώσεις και κλινική εμπειρία συζήτησαν το ρόλο του νοσηλευτή, της ομάδας υγείας και της οικογένειας στη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων. Παρουσιάστηκαν επίσης ερευνητικές εργασίες που εκπονήθηκαν στην Κύπρο και αφορούν καίρια χρόνια νοσήματα.

Στους συμμετέχοντες- που δεν είχαν καμία οικονομική επιβάρυνση, χορηγήθηκαν πέντε (5) ώρες Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης.

Το Πανεπιστήμιο Frederick αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και προωθεί θέματα από το χώρο της Υγείας με στόχο να συμβάλλει στην προαγωγή και διάχυση της γνώσης προς όφελος της κοινωνίας. Για το σκοπό αυτό, έχει προχωρήσει στη λειτουργία Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Κοινοτική Φροντίδα Υγείας με δύο κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα, η μία κατεύθυνση αφορά τη Γενική- Οικογενειακή Φροντίδα Υγείας και η δεύτερη αφορά την Πρόληψη και Φροντίδα Τραυμάτων. Επίσης λειτουργεί Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Κλινική Φαρμακευτική και στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας. Εξειδικευμένοι επιστήμονες προετοιμάζονται με γνώσεις και δεξιότητες υψηλού επιπέδου για να εργασθούν αποτελεσματικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και στην Προληπτική και Θεραπευτική Φροντίδα σε άτομα όλων των ηλικιών.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
196