Με το Βραβείο Lifetime Achievement τιμήθηκε ο Δρ. Ανδρέας Πίττας


Με το βραβείο Lifetime Achievement Award, τιμήθηκε ο Δρ. Ανδρέας Πίττας, Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Φαρμακοβιομηχανίας Medochemie στο πλαίσιο των IN Business Awards.

Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βραβείο που απονέμεται στον Δρα Ανδρέα Πίττα για την αξιόλογη επιχειρηματική του πορεία, που είναι συνυφασμένη με τη δημιουργία της Medochemie. Η διάκριση Lifetime Achievement Award, αποτελεί αναγνώριση για τα επιχειρηματικά του επιτεύγματα και τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη, τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης του και το καινοτόμο πνεύμα του, τις ηγετικές του ικανότητες και την κοινωνική του ευαισθησία.

Ο Δρ. Ανδρέας Πίττας, υλοποίησε το 1976 το όραμα του να κτίσει μια φαρμακευτική αυτοκρατορία, η οποία παρέχει σήμερα φαρμακευτική φροντίδα σε 300 εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη και κατατάσσεται ανάμεσα στις 200 κορυφαίες εταιρείες γενοσήμων φαρμάκων παγκοσμίως. Δημιούργησε δεκατρείς παραγωγικές μονάδες, από τις οποίες οι εννέα βρίσκονται στην Κύπρο, μια στην Ολλανδία και τρείς στο Βιετνάμ. Είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου και υπήρξε μέλος Διοικητικών Συμβουλίων οργανισμών και δημοσίων εταιρειών, ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων. Διακρίθηκε, από τον Πρόεδρο της Ιταλίας για τη συμβολή του στις Κύπρο-Ιταλικές σχέσεις, με τον τίτλο του Ταξιάρχου της Ιταλικής Δημοκρατίας και με την ύψιστη διάκριση του Μεγάλου Αξιωματούχου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Λεμεσού τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος του και τον τίμησε για τη συνολική του προσφορά στην ιατρική της Κύπρου. Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου του απένειμε το χρυσό παράσημο του Αποστόλου Παύλου, ανώτατη τιμητική διάκριση για τη συμβολή του στον επαναπατρισμό του σπαράγματος ψηφιδωτού, που απεικονίζει τον Απόστολο Ανδρέα. Αναγορεύθηκε, επίσης, Επίτιμος Διδάκτορας του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία και την Πολιτιστική Κληρονομιά του Ινστιτούτου Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











768