Με ψυχραιμία και υπομονή αντιμετώπισαν οι ασθενείς τη στάση εργασίας των κυβερνητικών γιατρών


Με ψυχραιμία και αρκετή υπομονή αντιμετώπισαν οι ασθενείς τη δίωρη στάση στην οποία κατήλθαν τη Δευτέρα το πρωί οι κυβερνητικοί γιατροί στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Το ygeia-news βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας κατά τη διάρκεια της δίωρης στάσης εργασίας των κυβερνητικών γιατρών, καταγράφοντας την εικόνα, καθώς και τις αντιδράσεις. Παρά την ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν ως αποτέλεσμα της δίωρης στάσης εργασίας, από τις 7:30 μέχρι τις 9:30 το πρωί, όσοι ασθενείς βρέθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αλλά όπως πληροφορούμαστε και σε όλα τα νοσοκομεία του Δημοσίου, έδειξαν προετοιμασμένοι για την επιπλέον αναμονή και δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερες εντάσεις. Δυσφορία προκάλεσε, πάντως, στους ασθενείς που είχαν καθορισμένο ραντεβού για υποβολή σε υπέρηχο από τις 7:30 μέχρι τις 9:30, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Οι ασθενείς αυτοί περίμεναν πως το ραντεβού τους θα πραγματοποιηθεί με τη λήξη της στάσης εργασίας, για να ενημερωθούν, όμως, πως τα ραντεβού τους ακυρώνονται και θα έπρεπε να καθοριστούν καινούργια.

Ο Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Πέτρος Μάτσας, περιόδευε κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας στο Νοσοκομείο, προβαίνοντας στην εξής δήλωση: «Προς το παρόν δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, οι δύο πρωινοί γιατροί σήμερα, κατά σύμπτωση, δεν ανήκουν στην ΠΑΣΥΚΙ, οπόταν δεν απεργούν και το Τμήμα εργάζεται κανονικά. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δουλεύουν τέλεια, οπόταν δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα όσον αφορά το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Σχετικά με τη λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων, η πλειοψηφία των γιατρών δουλεύουν κανονικά και ορισμένα ιατρεία ξεκινούν γύρω στις εννιά. Συνεπώς, το 9:00 με το 9:30 δεν θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Εκείνο που μπορεί να υπάρξει είναι στα χειρουργεία, αλλά προσπαθούμε να μην αναβληθούν χειρουργικές επεμβάσεις. Μπορεί να μετακινήσουμε τις ώρες, ώστε να μην καθυστερήσουμε ανθρώπους που είναι προγραμματισμένοι για χειρουργικές επεμβάσεις».

Χωρίς κανένα πρόβλημα λειτούργησε η Μεταμοσχευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπως δήλωσε γύρω στο μεσημέρι ο Διευθυντής της Κλινικής, Βασίλης Χατζηαναστασίου.

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε ταλαιπωρία των ασθενών και πως δεν ήταν αυτός ο στόχος της δίωρης στάσης εργασίας των κυβερνητικών ιατρών, τόνισε σε δικές της δηλώσεις η γενική γραμματέας της ΠΑΣΥΚΙ, Χρύσα Τζιακούρη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











277