Με εισηγήσεις για σχεδιασμό Εθνικού Σχεδίου Ασφάλειας Ασθενών έληξε το Συνέδριο Patient Safety 2019


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο για την Ασφάλεια Ασθενών, που διοργανώθηκε στη Λευκωσία από την εταιρεία Kratis Training and Consulting Ltd. Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν επαγγελματίες από όλους τους τομείς της υγείας στην Κύπρο, όπως ιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, ακτινολόγοι, φυσιοθεραπευτές, καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες, όπως δικηγόροι και ασφαλιστές.

Στο πλαίσιο του διήμερου Συνεδρίου, που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας, κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν από καταξιωμένους και διεθνούς φήμης επαγγελματίες τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό, όλες οι πτυχές του θέματος της διαχείρισης και πρόληψης του ανθρώπινου λάθους στον τομέα της υγείας.

Μέσα από ένα πλούσιο και ευρύ θεματολόγιο, αναδείχτηκαν οι διάφορες πτυχές της Ασφάλειας Ασθενών, όπως η σημαντικότητα, οι καλές πρακτικές, η κουλτούρα και τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου διενεργήθηκαν παράλληλα εξειδικευμένα εργαστήρια, μέσα από τα οποία προέκυψαν συγκεκριμένες εισηγήσεις οι οποίες θα κωδικοποιηθούν και θα αποσταλούν σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Οι εισηγήσεις αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία να σχεδιαστεί ένα Εθνικό Σχέδιο Ασφάλειας Ασθενών.

Καθ’ όλο το διήμερο υπήρχε έντονη θετική και εποικοδομητική στάση από όλους τους συμμετέχοντες, ενώ κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων ήταν η σημαντικότητα του Συνεδρίου και η αναγκαιότητα να υπάρξει συνέχεια και να καταστεί θεσμός.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.patientsafetycy.com

Μέγας χορηγός του Συνεδρίου η εταιρεία Medochemie.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











484