Με αγωγή λιβέλου προειδοποιεί η ΠΑΣΥΚΙ τον «Φιλελεύθερο»


«Για μια ακόμα φορά χαρακτηρίζονται ως ‘ξημαρισμένοι’»

Ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει:

«Η ανάγνωση άρθρου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Παρασκευή, 8ης Ιουνίου 2018, όπου οι ιατροί για μια ακόμα φορά χαρακτηρίζονται ως «ξημαρισμένοι» το ελάχιστο που μπορεί να προκαλέσει είναι αίσχος και αποτροπιασμός για το επίπεδο και το είδος της αντίδρασης, που κάποιοι επιλέγουν, όταν τα επιχειρήματα τελειώνουν.

Δεν νομιμοποιείται ο έντιμος δημοσιογράφος, επειδή υπάρχει το προηγούμενο της αναφοράς σε «ξημαρισμένους» ιατρούς, να θεωρεί ότι μπορεί να το αναπαράγει ανενόχλητα, εκτός βέβαια αν συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό.

Θεσμοί που θέλουν να παρουσιάζονται ότι γνωρίζουν καλύτερα και περισσότερα από τον απλό πολίτη, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις τοποθετήσεις και εκφράσεις τους, τις οποίες θα πρέπει σιγουρά να τεκμηριώνουν και όχι απλώς να προσπαθούν να διαμορφώσουν επικοινωνιακές πολιτικές.

Να μας επιτραπεί να δανειστούμε από το ίδιο το άρθρο «…επιστρατεύουν και μερικά Μ.Μ.Ε. που χωρίς να ξέρουν το βάθος της μαφίας του ρίχνουν λίγη λάσπη, και τον έχουν στη γωνία να προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Κι αυτό γιατί;» και εύλογα να αντιστρέψουμε το συγκεκριμένο ερώτημα προς τον ίδιο τον δημοσιογράφο/ συγγραφέα του άρθρου και να μας απαντήσει αν η συγκεκριμένη τοποθέτηση τον αφορά;

Καταγγέλλουμε το αντιδεοντολογικό άρθρο στην Ένωση Συντακτών και ταυτόχρονα διερευνούμε και επιφυλασσόμαστε των νομικών μας δικαιωμάτων σχετικά με ενδεχόμενο λιβέλου.

Στην προσπάθεια του δημοσιογράφου να ρίξει λάσπη και να θολώσει τα νερά, σχετικά με το συμβάν, το οποίο είναι αποκλειστικής ευθύνης του Υ.Υ., η απάντηση μας είναι η διαφάνεια και η νομιμότητα. Ας ανατρέξει στις γραπτές και προφορικές τοποθετήσεις της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., όπως καθήκοντι θα έπρεπε να πράξει.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. δηλώνει για πολλοστή φορά ότι δεν παρέχει ουδεμία κάλυψη, ούτε συγκαλύπτει αλλά ούτε και παρεμβαίνει σε διαδικασίες διερεύνησης πιθανών ευθυνών που αφορούν ιατρούς. Πολύ περισσότερο απαιτεί όπως, οι αρμόδιες αρχές προβούν επιτέλους στις αναγκαίες ενέργειες μέσω των οποίων θα σταματήσει η συνεχής προσπάθεια σπίλωσης και αμαύρωσης της ιατρικής κοινότητας γενικά και της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. ειδικότερα.

Εκτιμούμε ότι για άλλη μια φορά επιχειρείται μέσω της προσωπικής επίθεσης στον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Συντεχνίας, να χτυπηθεί και να απαξιωθεί ο θεσμός του Συνδικαλισμού, η Δημόσια Υγεία, το κύρος του Ιατρού και το ιατρικό επάγγελμα γενικότερα.

Και αυτή η προσπάθεια υπονόμευσης της εφαρμογής του Γε.Σ.Υ. θα πέσει στο κενό. Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών εργάζεται μεθοδικά για την υλοποίηση και εφαρμογή ενός ποιοτικού Γενικού Συστήματος Υγείας με καθολική κάλυψη και ισότιμη πρόσβαση για όλους τους πολίτες, με ραχοκοκαλιά το Δημόσιο Νοσηλευτήριο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











262