Μ. Κοντού: Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη της ΠΑΣΥΚΙ προς τον Υπουργό λόγω της μη υλοποίησης υποσχέσεων


Κλονίστηκε η εμπιστοσύνης της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ) προς τον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή, δήλωσε η πρόεδρος της συντεχνίας Μάρω Κοντού, σχολιάζοντας την απόφαση του Δ.Σ. για διενέργεια 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου.

Η κ. Κοντού μιλούσε έπειτα από συνάντηση της ΠΑΣΥΚΙ με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, κατά την οποία τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που ταλανίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια και κατ’ επέκταση τους κυβερνητικούς ιατρούς. Η πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να μην περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να τους συναντήσει. «Θα πρέπει αύριο να μας συναντήσει για να μην χάνουμε χρόνο», ανέφερε, εκφράζοντας την ευχή όπως ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, προκειμένου να αποφευχθεί η απεργία και να συνεχίσουν τα νοσοκομεία να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τον Κύπριο πολίτη ορθά και όπως πρέπει, κατά την έκφρασή της.

Όπως υποστήριξε η Μάρω Κοντού, ο μικρός αριθμός των υφιστάμενων γιατρών αναγκάζεται να εργάζεται υπό αντίξοες συνθήκες με πολύ φόρτο εργασίας και γι’ αυτό φεύγουν από τα δημόσια νοσηλευτήρια και αυξάνονται οι λίστες αναμονής.

Αναφερόμενη στο θέμα των προαγωγών, είπε ότι αυτές «οι ελάχιστες προαγωγές έχουν σημασία για τους γιατρούς, διότι αυτό το πράγμα θα στηρίξει τα νοσηλευτήρια κατά την επερχόμενη αυτονόμηση και το ΓΕΣΥ για να μην καταρρεύσουν και να αντέξουν τον ανταγωνισμό». Σημείωσε, ταυτόχρονα, ότι «ευτυχώς οι γιατροί έχουν το φιλότιμο και με υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα επείγοντα περιστατικά».

Καταλήγοντας, η πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ ευχαρίστησε τον Άντρο Κυπριανού και το ΑΚΕΛ για την εκφρασθείσα στήριξη στη Βουλή για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κυβερνητικοί γιατροί, τα οποία, όπως υπέδειξε, έχουν αρχίσει από το 2013 και συνεχίζονται.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











218