Λιλλήκας: Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη συνάντηση στο Προεδρικό για το ΓεΣΥ


Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας απαντώντας σε ερώτηση, αν είναι ικανοποιημένος από την τελευταία συνάντηση που έγινε στο Προεδρικό με ΠΙΣ για ΓεΣΥ ανέφερε:

«Από τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί δεν είμαι ικανοποιημένος. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί έγινε μια συνάντηση και ότι έχουν προγραμματιστεί και άλλες συναντήσεις. Και να εκφράσω την ευχή να επικρατήσει το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης για να εξευρεθεί πραγματικά εκείνη η εθνική συναίνεση που θα μας επιτρέψει και ως τελευταία χώρα της Ε.Ε να δημιουργήσουμε το δικό μας ΓεΣΥ.

Από την άλλη θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το γεγονός ότι μεγάλα πλέον ιατρικά κέντρα και κλινικές έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να ενταχθούν στο ΓεΣΥ όπως και πάρα πολλοί ιδιώτες γιατροί. Θεωρώ ότι με σωστή ενημέρωση θα αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών. Θεωρώ, ταυτόχρονα, ότι η Κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει όπως κλινικές ή ιατρικά κέντρα ή ινστιτούτα που απολαμβάνουν κρατικής χορηγίας και οικονομικής στήριξης από το κράτος, θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Και αναφέρομαι για παράδειγμα στο Ογκολογικό Κέντρο της τράπεζας Κύπρου και στο Ινστιτούτο Νευρολογίας. Θεωρώ αυτονόητο ότι από τη στιγμή που έχουν την οικονομική στήριξη του κράτους θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ.

Πέραν τούτου για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για πιο παραγωγικό διάλογο με τους υπόλοιπους γιατρούς η Κυβέρνηση θα πρέπει να διαμορφώσει τάχιστα ένα σχέδιο δράσης που αφορά στην αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων. Αναβάθμιση και σε υποδομές και σε τεχνολογικά μέσα και σε γιατρούς και θα πρέπει να αλλάξει άμεσα ο τρόπος μισθοδοσίας των γιατρών που θα παραμείνουν στα κρατικά νοσηλευτήρια είτε ως δημόσιοι υπάλληλοι είτε με ιδιωτικά συμβόλαια όπως και των νοσηλευτών. Αφού το κάνει αυτό η Κυβέρνηση, θα έλεγα με ένα πρόγραμμα ταχείας υλοποίησης τότε δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα κρατικά νοσηλευτήρια με και με τις κλινικές που έχουν ξεκινήσει να δηλώνουν συμμετοχή, το ΓεΣΥ θα εφαρμοστεί και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι γιατροί».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











288